Prevenire consum de droguri la adolescenti

Din cauza presiunilor sociale si confuziei generala din jurul anilor adolescentini, unii tineri se apuca de consumul de droguri pentru a scapa de confuzie si presiune. In timp ce nici o metoda nu este sigura 100%, exista anumiti pasi pe care un parinte ii poate parcurge pentru a preveni consumul de substante narcotice la proprii copii.
1. Creaza un mediu stabil si increzator pentru copilul tau adolescent. Studiile arata ca tinerii sunt mai predispusi la consumul drogurilor daca exista in familia lor un divort sau violenta.
2. Discuta cu copilul tau si fa-l sa se simta suficient de confortabil pentru a avea incredere in tine. Liniile deschise ale comunicarii sunt esentiale in ajutarea prevenirii consumului de droguri.
3. Fii mai intai parinte si apoi prietena. De prea multe ori se intampla ca parintii sa isi doreasca sa fie prieteni cu copiii lor si sa creeze un mediu permisiv fara limite.
4. Monitorizeaza activitatea copilului si atitudinea pentru a observa schimbari majore. Daca observi asa ceva, acesta poate fi un semn de care trebuie sa tii cont.

Citeste si:  Furia adolescentilor

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.