Preventia bolilor ginecologice la fetite

Desi este un topic pentru mamici, acest subiect delicat trebuie abordat, indeosebit de acele mamici care au fetite acasa.
Problemele de ordin ginecologic se pot manifesta la orice varsta, din diverse cauze externe. Atat femeile mature, cat si cele micute pot contacta din mediul extern diversi virusi si bacterii care se pot manifesta diferit, in functie de organismul fiecaruia si de imunitate.
Igiena locala, in cazul fetitelor este extrem de importanta. Chiar daca sunt micute si nu iau contact in mod direct cu diversi virusi care se transmit prin contact sexual, riscul expunerii la bacterii luate de pe colacul toaletelor publice, de la gradinita sau scoala, este unul destul de mare.
Foarte multi medici ginecologi abordeaza foarte serios aceasta problema si recomanda chiar folosirea produselor destinate igienei intime, inca de la varste fragede.
Conform studiilor efectuate de cercetatorii americani, aceste produse nu ne ajuta foarte mult, mai ales daca le folosim si intra-vaginal ( in cazul femeilor adulte ) deoarece acestea distrug flora bacteriana si favorizeaza sensibilitatea din interior, dar si predispozitia catre infectii.
Ca si in cazul femeilor adulte, pentru fetite este recomandata igiena locala cu apa din abundenta si sapun, dar si folosirea ceaiurilor, pe plan extern, chiar si pentru cele mici.
Baile cu ceai de musetel sunt cele mai recomandate pentru igiena intima. Ceaiul de musetel nu are nicio contraindicatie, ba din contra, este recomandat sa facem un astfel de tratament cel putin o data pe luna. In cazul femeilor adulte, se pot face spalaturi intravaginale cu ceai de musetel o data la doua saptamani.
Sanatatea fetitelor noastre este la fel de importanta ca cea a noastra si este bine sa prevenim din timp anumite probleme, care incep sa se manifeste la varste cat mai fragede.
Nu ezita sa mergi la medicul ginecolog daca observi ca fetita are o secretie ciudata, nepotrivita pentru varsta ei. Se pot face recoltari de analize din zona vulvara, fara a intra in interior si fara a produce “deflorarea”, pentru a stabili exact cauza acestor secretii.
Pot spune ca mi-a fost dat sa intalnesc destule cazuri de genul acesta, iar mamicile, destul de ingrijorate ca fetitele isi vor pierde virginitatea in urma unui control de rutina, preferau sa lase situatia asa, crezand ca va trece de la sine.
Pentru binele copilului tau, ar fi bine sa nu ignori aceste semne, mai ales ca micutii din ziua de azi se dezvolta prematur varstei lor.

Citeste si:  Grapefruit roz te sapa de afte si abcese

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.