Prietenul copilului tau

Prietenia este cheia unei relatii sanatoase si de incredere intre un parinte si copilul sau. Prietenii inteleg, iubesc si discuta pe diferite teme, se implica, se joaca si sunt mereu in preajma celui care le cere sfatul sau ajutorul.
Daca iti doresti o relatie apropiata cu copilul tau si multe momente frumoase, tine cont de sfaturile femei-moderne.ro:
Nu face pe perfectionistul si nu ii impune sa vada ce este bine si ce nu!
Stiu ca de multe ori este mai simplu sa-i spui copilului ce sa faca si cum este bine, dar nu uita ca el nu va intelege si nu va reusi sa vada ce este rau sau bine pentru el, decat atunci cand el singur se va confrunta sau se va lovi de unele probleme.
Ajuta-ti copilul sa-si rezolve problemele, fara a-i gasi tu solutiile salvatoare. Niciodata sa nu te gandesti sa faci lucrurile sa mearga in felul in care crezi tu ca va fi bine. Pentru ca de mult ori, ce este bine pentru tine, nu este neaparat la fel si pentru copilul tau.
Copilul este replica unuia dintre parinti, asa ca felul in care voi actionati si va comportati va influenta foarte mult comportamentul copilului si felul lui de a fi.
Este bine sa-ti intelegi pe cat poti copilul si sa-i oferi sansa de a analiza situatii, oameni si lucruri, de a le pune cap la cap intr-o maniera in asa fel incat sa-i fie lui bine.
A fi prietenul copilului tau inseamna pe langa intelegere si ajutor, incredere. Incredere ca are voie sa faca anumite lucruri, incredere in deciziile lui si in fortele proprii.
Daca esti un parinte grijuliu care face tot posibilul sa-si menajeze copilul si sa-l fereasca de ceea ce crezi tu ca este rau pentru el, nu vei face decat sa-i obturezi viziunea despre viata si despre oameni.
Chiar daca se confrunta cu o problema care i-ar putea schimba viata, rolul tau este sa-l mediezi si sfatuiesti, nu sa decizi tu in locul lui ce este mai bine sau cum trebuie sa actioneze.
Prietenii isi impartasesc si bucuriile si problemele, asa ca din cand in cand, descarca-te si tu in fata copilului tau, pentru a-i da posibilitatea sa gandeasca, sa te sfatuiasca ca un adult.

Citeste si:  Laserul va scapa de ochelari

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.