fbpx

Pro sau contra bonei

Foarte multe mamici moderne ale zilelor noastre, din lipsa timpului liber sau a experientei necesare, prefera sa angajeze bone, care sa aiba grija de copii, cat timp acestea sunt plecate de acasa.
Daca ambii parinti sunt plecati de dimineata pana seara la serviciu, iar bunicii sunt departe sau nu pot veni sa stea cu copilul, persoana cea mai potrivita pentru a avea grija si supraveghea copilul, este desigur bona.
Alegerea unei bone potrivite este un moment destul de dificil, datorita faptului ca acest lucru implica o responsabilitate foarte mare.
Trebuie sa stii ca oricat de experimentata sau constiicioasa este bona pe care o vei alege, ea nu va putea tine locul mamei si nici nu va fi alaturi de copil, cu atata dedicatie cum numai o mama o poate face.
Inainte de a-ti lasa copilul pe mana unei bone, ar fi bine sa urmaresti cativa pasi de baza, atunci cand vei avea interviul cu ea. Iata ce trebuie sa stii despre viitoarea bona a copilului tau:
1.Daca are experienta, daca a mai facut acest lucru. De ce a ales acest lucru, si mai ales daca a intampinat greutati in job-urile precedente.
2.Daca a facut cursuri de prim ajutor si daca stie sa acorde ajutor medical in caz de urgente.
3.Daca aveti aceleasi principii in ceea ce priveste disciplina si linistea copilului.
4.Asigura-te daca poate veni in weekend-uri sau daca este vreo urgenta si trebuie sa plecati undeva ( contra cost, desigur ).
5.Stabileste care vor fi sarcinile ei si felul in care le va indeplini, inainte de a o angaja. Negociaza salariul si felul in care doreste sa-l primeasca: saptamanar, lunar, in functie de ore sau atributii.
Inainte de a pleca de acasa, asigura-te ca i-ai lasat toate datele de care are nevoie pentru a putea fi in siguranta copilul:
1.Numele tau, al tatalui, adresa si numerele de telefon.
2.Numarul de telefon al doctorului, al politiei, salvarei, etc.
3.Numerele sau adresele unde puteti fi contactati pe parcursul zilei.
4.Numarul unei persoane apropiate care sa va tina locul daca nu puteti ajunge de urgenta acasa.
5.Informatiile generale, necesare despre casa ta si despre copilul tau.

Citeste si:  Tratare insomnie
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.