Pro sau contra suzetei?

Ce parere aveti despre suzeta? Este un lucru bun, folositor copiilor sau un lucru care ar trebui eliminat fara dar si poate din viata lor?
Aceasta intrebare si-o pun multe tinere mamici, de aceea sper ca voi primi cateva raspunsuri si din partea cititoarelor care isi doresc sa ajute alte mamici la inceput de “cariera”.

De cand se nasc, se pare ca micutii au un instinct destul de puternic de a suge, fapt care le asigura hrana si supravietuirea.Insa de cele mai multe ori, micutii simt nevoia sa suga nu din nevoia de a se alimenta, ci doar din dorinta de a gasi alinare sau rasfat. Se pare ca suzeta le alina uneori celor mici durerile fizice, emotionale asigurandu-le o stare buna si confortabila din toate punctele de vedere.

Citeste si:  Musetelul, planta cu o mie de intrebuintari

Conform statisticilor, exista atat pareri pro, cat si pareri contra folosirii suzetei. Ce facem in cazul asta? Punem in balanta si sa facem o comparatie mica pentru a vedea care sunt avantajele si dezavantajele folosirii suzetei.

Avantaje:
Suzeta este un mijloc bun pentru cei micuti de a-si consuma energia, de a le calma durerile sau de a le induce starea de somnolenta.

Se pare ca suzeta este un factor protector in ceea ce priveste sindromul mortii subite la bebelusi, cunoscut sub numele de SIDS. Desi inca nu s-au facut dovezi stiintifice exacte pentru a demonstra acest lucru, se pare ca suzeta ajuta la imbunatatirea respiratiei bebelusului care se confrunta cu probleme care ii pot pune in pericol viata.

Citeste si:  Copilul tau si copilul lui

Folosind suzeta, micutul nu mai este tentat sa stea cu degetelul in gurita, care poate provoca probleme dentare si de aspect al unghiilor si degetelor.

Este mult mai usor pentru copil sa renunte la suzeta decat la suptul degetului. Se pare ca de suzeta, micutii renunta la ea in jurul varstei de 2 ani, in timp ce de suptul degetului renunta undeva in jurul varstei de 6 ani.

Citeste si:  Spalatul manilor reduce cu 80% riscul de a contacta orice tip de virus respirator

Dezavantaje
Conform studiilor, se pare ca utilizarea suzetei scurteaza perioada de alaptare la san, lucru care poate ii poate dauna micutului care nu-si mai poate lua toate proteinele de care are nevoie din laptele mamei.

Folosirea suzetei se pare ca poate declansa in timp aparitia unor ciuperci la nivel bucal, dezordine in alinierea dintilor, probleme de vorbire sau disproportii ale palatului molae sau ale maxilarelor.

Voi cum ati procedat in cazul micutilor si cum ati considerat ca este mai bine: cu sau fara suzeta?


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.