Probleme cu care se confrunta adolescentul

Adolescentii au foarte multe “probleme” in aceasta perioada a vietii lor, probleme care de cele mai multe ori nu au nicio insemnatate, dar cu care, daca ne amintim, si noi ne-am confruntat candva.
Femei-moderne a facut un top al celor mai intalnite probleme ale adolescentilor:
1.Probleme legate de imagine. Tot timpul adolescentii vor fi nemultumiti de aspectul lor fizic si orice ar face, va exista o persoana care sa le strice mereu buna dispozitie.
2.Probleme legate de personalitate, de cautare a identitatii. Zi de zi, vad pe strada fel de fel de adolescenti, diferiti, imbracati in moduri ciudate si cu tunsori care de care mai extravagante, de parca ar fi intr-o competitie a look-urilor. Peste un an, doi, acesti adolescenti vor fi total schimbati si abia daca ii vei mai recunoaste. Acest lucru se datoreaza personalitatii si schimbarilor prin care acesta trece, in drumul lui spre maturizare. Parintii joaca un rol important in acest moment important al vietii copiilor, de aceea este bine sa fie intelegatori si sa acorde suport si sfaturi ori de cate ori adolescentul are nevoie.
3.Tinerii sunt foarte stresati, din fel de fel de nimicuri: ca nu le sta bine parul, ca au luat vreo nota proasta la scoala sau pentru ca sufera din dragoste dupa vreun coleg de scoala. Aceste probleme pot lasa urmari grave in comportamentul copilului pe viitor.
4.Presiunea parintilor poate fi si ea o problema pentru adolescent. Cu cat va fi mai presat sa faca lucruri pe care nu si le doreste, cu atat mai mult se va impotrivi si va actiona invers asteptarilor parintilor lui. Lasa-l pe el sa decida ce trebuie sa faca in anumite situatii si nu mai incerca sa-I controlezi la fiecare miscare facuta. Lasa-l sa-si descopere independenta si sa fie responsabil direct de actiunile sale.
5.Presiunea sociala este si ea la fel, o problema. Sunt parinti care nu pot oferi adolesecentilor tot ce acestia isi doresc sau au nevoie, din considerente materiale. Din aceasta cauza, incep rautati intre adolescenti, ca X are nu stiu ce telefon sau ca Y a fost in vacanta in nu stiu ce tara.

Citeste si:  Consumul de conopida previne anemia si ajuta la reglarea tensiunii arteriale

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.