Probleme cu somnul

Somnul reprezinta una dintre conditiile de care trebuie sa avem grija pentru a ne bucura de un organism sanatos si de un tonus eficient. Somnul este cel care este responsabil de activitatea din timpul zilei, de dispozitia ta si de felul in care iti petreci ziua.
Cu cat somnul este mai odihnitor, cu atat mai sanatosi suntem. Trebuie insa sa avem grija si sa nu exageram cu somnul, pentru ca ne putem trezi mai obositi decat eram atunci cand ne-am culcat. Pentru barbati sase ore sunt suficiente, in timp ce pentru femei somnul se prelungeste cu o ora.
Daca aveti probleme cu insomnia, o vizita la medic este cea mai indicata solutie, daca nu intentionati intre timp sa apelati la cateva metode si leacuri babesti de a trata insomnia.
Remediile homeopate au un efect curativ asupra acestei afectiuni. Arnica este folosita atunci cand suntem suprasolicitati fizic, cand suntem obositi sau cand simtim ca patul este tare si incorfotabil.
Tuia este folosita pentru persoanele care se trezesc cu dureri musculare, care au frisoane noaptea sau care vorbesc in somn. De asemenea este recomandata si in cazurile in care aveti cosmaruri dese si va treziti mereu cu dureri de cap.
O alta metoda de a combate insomnia este sportul, miscarea. Nu trebuie sa mergi zlnic la alergat sau la sala, pentru a arde calorii sau pentru a dormi bine noaptea. 30 de minute zilnic pentru o plimbare dimineata sau seara inainte de culcare sunt extraordinar de eficiente.
Evita sa practici un sport in mod regulat, dupa ora 8 seara, deoarece iti suprasoliciti orgasnimul si risti sa petreci nopti albe din cauza insomniei si a oboselii.
Greseala noastra a tuturor este aceea conform careia: cu cate esti mai obosit, cu atat vei dormi mai bine. Total gresit. Pentru un somn bun, relaxat, trebuie sa fim si noi la randul nostru relaxati.
O alta metoda folosita in combaterea insomniei este masajul si tehnica Ayurveda, care consta in masarea si presarea diverselor puncte de energie al corpului uman, conform acestei tehnici, cu un ulei special, care variaza in functie de cat de grava este problema. Uleiul cu susan este cel mai des intalnit in masajul ayurvedic si se bucura de reale beneficii odata ce masajul a fost executat cum trebuie.

Citeste si:  Depresia postnatala

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.