fbpx

Produsele cu continut scazut de grasimi afecteaza fertilitatea

Cercetatorii de la Harvard au descoperit ca femeile care consumau doua sau mai multe portii de produse cu continut scazut de grasimi în cursul unei saptamâni prezinta cu 85% mai multe riscuri de a deveni infertile din cauza problemelor de ovulatie, informeaza Mediafax.În schimb, femeile care consumau produse din lactate integrale, inclusiv înghetata, prezentau cu 27% mai putine riscuri de a avea probleme de infertilitate. Profesorul Jorge Chavarro, coordonator al acestui proiect, a indicat ca asocierea dintre produsele cu continut scazut de grasimi si infertilitate mai trebuie studiata. El a adaugat ca femeile care doresc sa conceapa un copil trebuie sa-si schimbe dieta alimentara, înlocuind produsele cu continut scazut de grasimi cu cele cu continut normal sau ridicat de grasimi. Femeile nu trebuie însa sa faca excese, pentru ca si obezitatea micsoreaza sansele de concepere a unui copil.
Cercetatorii de la Harvard au descoperit ca femeile care consumau doua sau mai multe portii de produse cu continut scazut de grasimi în cursul unei saptamâni prezinta cu 85% mai multe riscuri de a deveni infertile din cauza problemelor de ovulatie, informeaza Mediafax.În schimb, femeile care consumau produse din lactate integrale, inclusiv înghetata, prezentau cu 27% mai putine riscuri de a avea probleme de infertilitate. Profesorul Jorge Chavarro, coordonator al acestui proiect, a indicat ca asocierea dintre produsele cu continut scazut de grasimi si infertilitate mai trebuie studiata. El a adaugat ca femeile care doresc sa conceapa un copil trebuie sa-si schimbe dieta alimentara, înlocuind produsele cu continut scazut de grasimi cu cele cu continut normal sau ridicat de grasimi. Femeile nu trebuie însa sa faca excese, pentru ca si obezitatea micsoreaza sansele de concepere a unui copil.

Citeste si:  Alimentele cu arome de fructe nu contin niciun pic de fruct
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.