Protejarea copilului de soare

Suntem deja la mijlocul lunii martie si primavara incearca din rasputeri sa alunge iarna din tara noastra. In unele zile reuseste, in altele nu. Dar, cu toate astea, meteorlogii sunt optimisti si spun ca soarele va reusi sa ne incalzeasca din nou. Tocmai despre soare si despre efectele lui asupra copilului o sa vorbim in acest articol. Dar, mai ales, o sa enumeram cateva modalitati prin care voi, mamicile, puteti sa ii protejati de razele daunatoare ale soarelui.
Daca copilul tau are sase luni sau mai putin, vei avea nevoie sa il protejezi de lumina directa a soarelui tot timpul. Daca este mai mare de sase luni, ei pot sa suporte ceva mai bine soarele, dar tot vei avea nevoie sa fii foarte atenta pentru ca se ard mult mai usor decat adultii.
Protejarea copilului de soare il va preveni de arsuri si de distrugerea pielii pe termen lung, de riduri, imbatranire si alte efecte grave.
Daca urmezi aceste sfaturi, poti sa stai linistita, stiind ca micutul tau este sanatos.
– Vorbeste cu un doctor despre ce crema pentru protectie solara ar fi mai indicata sa folosesti pentru copil. Medicii sunt cei care sunt cei mai inmasura sa iti recomande ceva sigur.
– Este bine sa nu iesi cu copilul afara, in soare, in intervalul orar 10.00 -16.00, intrucat in acest interval razele soarelui sunt cele mai daunatoare.
– Gaseste un loc umbros unde sa stau cu copilul tau.
– Protejeaza-i ochii copilului cumparandu-i niste ochelari de soare.

Citeste si:  Cand trebuie sa educam copilul sa ceara la toaleta?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.