fbpx

Psihoterapia

Psihoterapia reprezinta o metoda terapeutica de vindecare, care ofera un sprijin si o vasta experienta in abordarea problemelor sufletului.
Prin aceasta terapie putem trata tulburarile comportamentale, emotionale si sexuale, precum si pe cele legate de personalitate sau nevrozele.
Obiectivul psihoterapiei este de a aduce claritate, armonie interioara si autointelegere in locul confuziei, conflictului si alienarii.
In prezent, exista peste 350 de tipuri de psihoterapie, insa femei-moderne se concentreaza doar pe cateva dintre cele mai importante dintre acestea:
Psihoterapia comportamentala vine in ajutorul persoanelor cu probleme clar definite precum fobiile, abilitatile sociale deficitare, tulburarile de comportament si de alimentatie. Ea poate fi folosita cu succes si in cazul disfunctiilor sexuale sau in cazul comportamentului compulsiv. Psihoterapia comportamentala este un tratament de scurta durata, dar destul de eficient.
Persoanele care urmeaza acest tratament se vor simti incurajate si eliberate de convingerile autodistructive si de tiparele de gandire. Stresul mental sau emotional este redus si pot exista si imbunatatiri la nivel fizic, acolo unde s-a inregistrat un simptom psihosomatic.
Inainte de a incepe terapia fiti constienti de costurile si de durata la care este ea supusa. Asigurati-va ca viitorul terapeut este o persoana de incredere care va respecta principiul confidentialitatii si ca sedintele de terapie se vor desfasura intr-o atmosfera pozitiva. Interactiunea planificata si structurata trebuie sa incurajeze gandirea si comportamentul pacientului.
Nu ignorati starile de neliniste si sentimentele negative de tristete sau nefericire, pentru ca in timp va pot afecta viata personala si cea sociala foarte mult.
O a doua forma de tratament, este psihoterapia analitica, in care accentul cade pe dezvaluirea cauzelor conflictelor interioare. Prin aceasta forma de terapie pacientul este incurajat sa-si aminteasca visele sau sa vorbeasca de ganduri si amintiri, despre care se crede ca provin din subcontstient.
Alegeti cu grija terapeutul si tipul de tratament. Tineti cont de faptul ca exista numeroase forme de psihoterapie, insa trebuie sa o alegeti pe cea care corespunde nevoilor personale si bugetului dumneavoastra.

Citeste si:  Cum sa intarim sistemul imunitar
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.