Raceala

Stranutul – o „terapie” antivirus
Nasul „blocat” tine virusii „la usa” lui. Dar, pe de alta parte, acest simptom si raceala, in sine, pot da de gandi: nu cumva relatiile tale cu ceilalti s-au racit?
Cand trebuie sa combata virusurile ce produc raceala (si sunt peste 100), corpul foloseste un sistem foarte ingenios: mucoasa nazala, congestionata din cauza inflamatiei, incalzeste zona si virusurile, car e prospera doar in jurul temperaturii de 33-34 de grade Celsius. Dincolo de acest prag, sunt decimati. Apoi sunt expulzati, prin stranut, o data cu mucozitatile produse de inflamatie.
Pentru a accelera vindecarea, desi potrivit unui proverv, o raceala tine o saptamana daca o tratezi si 14 zile daca o lasi in pace, solutia optima este sa colaborezi cu organismul tau. Fa inhalatii cu abur cald, eventual adaugand o picatura de ulei esential. Acest remediu dezinfecteaza si elibereaza caile nazale. Si homeopatia iti vine in ajutor cu Allium ceva 5 CH, cate trei granule de doua ori/zi. Daca te temi ca raceala „da” in gripa, ia o doza de Oscillococcinum 200 CH.
„Nasul” este, in subconstientul nostru, un simbol al puterii, al orgoliului, al senzualitatii. Daca racesti des, e semn ca viata nu ti se mai pare pasionanta, ai obosit si stai retrasa. Fugi de raspunderi si de intalniri cu ceilalti. Schimba macazul: iesi in lume, implica-te in relatii cu oameni care iti sunt simpatici. Trebuie sa respiri liber, din nou.

Citeste si:  Vezica urinara super-activa

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.