Relatia parinte-copil

Fiecare persoana isi doreste sa fie un parinte bun, insa majoritatea fac aceleasi greseli atunci cand sunt pusi in fata faptului implinit.
Fiecare parinte spera ca fiul sau fiica lor va creste si se va transforma intr-un adult fericit si independent. Dar cum ii ajuta parintii? Nu poti anticipa fiecare situatie in parte cu care copilul tau sa ve confrunta, dar trebuie sa il inveti de la o varsta frageda cum sa judece singur.
Punctul de plecare consta in crearea unei relatii afective cu el si sa il vezi asa cum este. Modul tau de gandire ar trebui sa il indrepte intr-o directie clara. In final, trebuie sa te intrebi ce anume vrei de fapt pentru copilul tau.
Cunoaste-te pe tine insuti. Parintii sunt in primul si in primul rand oameni. Multe dintre experientele pe care le impartasim cu copiii nostri scot ce e mai bun din nou sau ce e mai rau.
Daca ne luam putin timp sa ne gandim si la noi si sa ne punem cateva intrebari atunci am fi mai constienti de personalitatea noastra, de ceea ce putem sa facem si ce nu. Am grija de mine? Ma respect? Sunt doar cateva dintre intrebarile pe care orice parinte, mai ales orice mama trebuie sa si le puna. Acestea ne vor ajuta sa identificam un model pentru copilul nostru.
Stabilirea unei relatii afective.
Jucandu-te cu copilul tau, impartasind activitaile, distrandu-va impreuna- toate sunt moduri in care puteti crea o relatia afectiva intre voi doi. Pune-te in locul lui, fii o buna ascultatoare, ai incredere in abilitatile lui, ajuta-l sa invete,
Importanta comunicarii.
Comunicarea in familie ar trebui sa fie simpla, dar este extrem de importanta. O discutie de 5-10 minute pe zi ar trebui sa fie suficienta.
Ce faci cand iti pierzi rabdarea.
Este normal ca unele situatii sa ne faca sa ne pierdem rabdarea, insa trebuie sa incercam sa nu reactionam sau sa ne invinovatim prea mult.

Citeste si:  Ziua Mondiala a Accidentelor Vasculare Cerebrale (AVC): este timpul sa luam masuri!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.