Rubeola, simptome si tratament

Copil la doctor

Cand are febra, copilul va sta in pat. Alimentatia va fi normala. Cel mult, in perioada cat are febra, se va da o alimentatie mai usoara ( ceaiuri, lapte, iaurt, pireuri de legume, fructe, paine, biscuit, macaroane ). Pentru combaterea febrei si a durerilor de cap se recomanda paracetamol sub forma de tablete, sirop sau supozitoare si fenobarbital tablete, de 0,015 g 1-3 tablete seara.
Copiii, adolescentii si adultii cu rubeola nu trebuie sa se prezinte la gradinita, scoala, loc de munca sau sa se afle in contact cu alte persoane, in special femei gravide, timp de 7 zile de la aparitia rash-ului cutanat.
Daca copiii sau adultii nu au fost imunizati si se suspecteaza rubeola, se vor face teste ale sangelui care sa identifice anticorpii si sa se confirme diagnosticul. Se poate pune diagnosticul si fara examinarea sangelui, daca se cunoaste ca in antecedente nu a existat boala. Acest lucru se intampla cand exista simptome specific de boala sau a existat cu o persoana cu diagnostic confirmat de rubeola.
Retineti! Atunci, cand  apar modificari in starea de sanatate a copilului dumneavoastra va rugam, sa consultati de urgenta medicul de familie sau doctorul pediatru!


Citeste si:  Intensati - fitness pentru corp si suflet
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.