Sa ne distram impreuna cu copilul

Cu totii stim ca din pacate, criza financiara a inceput sa se resimta si la noi, luna de luna. Acest lucru este destul de greu de gestionat, avand in vedere faptul ca un copil necesita foarte multe lucruri, pentru care ai nevoie de bani.
Cu toata astea..sunt si activitati placute, pentru care nu ai nevoie de sume mari de bani sau alte lucruri de valoare.
Mergi in parc cu copilul tau. Nu te costa nimic o plimbarica in parc. Lasa-ti copilul sa alerge, sa se simta bine si sa fie liber. Daca are role sau bicicleta, cu atat mai bine, il vei putea supravegha intr-un mod placut, in timp ce stai pe o banca si te bucuri de o carte.
De multe ori, noi, adultii, uitam sa ne folosim imaginatia si ne limitam distractia la lucrurile care stim sigur ca ne vor amuza. Lucrurile simple, cum ar fi modelatul norilor impreuna cu copilul, poate fi o modalitate de distractie foarte buna. Pe langa faptul ca dezvolta calitatile estetice si imaginatia copilului, poti afla si care sunt orientarile lui si cum percepe el anumite lucruri din exterior.
Faceti prezentari de moda. Roaga-ti copilul sa se imbrace cu diverse haine si sa defileze in fata ta ca si cum ati fi la un show de moda. In felul acesta iti dai seama daca are inclinatii spre lumea modei sau daca ii place sa fie in centrul atentiei.
Faceti un picnic chiar in sufrageria casei voastre. Este distractiv, iar in felul acesta, sunt convinsa ca va manca mai mult decat atunci cand sta la masa, normal.
Faceti un mic puzzle dintr-o poza de familie, pe care este musai sa o aveti in dublu exemplar. Nu de alta, dar ar fi pacat sa taiati poza si sa nu mai aveti alta sau sa nu aveti dupa ce model sa va luati. Dupa ce ati taiat-o, incercati sa o refaceti impreuna, lasandu-l mai mult pe cel mic sa se ocupe de recunoasterea anumitor persoane si figuri.
O alta meoda ieftina, dar foarte distractiva este jucatul pe roluri sau mima. Daca sunteti toti acasa, puteti juca acest joc impreuna, fiecare interpretand cate un rol. Ceilalti vor trebuie sa ghiceasca apoi ce sau pe cine a imitat cel de dinaintea lui.

Citeste si:  Maturitatea creierului

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.