fbpx

Sa vorbim deschis despre Depresie

Depresia

Depresia nu este un moft si nu este ceva rusinos. Depresia poate sa ucida iar acest lucru, ar trebui sa ne dea de gandit. Da, majoritatea celor care sufera de depresie sau care au un membru care sufera de acesta afectiune, se gandesc „Mie nu mi-se poate intampla asa ceva !”  sau „Asa ceva nu exista!” Numai ca mintea umana are niste conexiuni destul de complexe si la un moment dat, oricine se poate confrunta cu aceasta afectiune.

Citeste si:  Cum sa prevenim caderea si rarirea genelor?

Depresia este cel mai frecvent fenomen psihopatologic intalnit in practica psihiatrica si este definita ca dispozitie depresiva prezenta in cea mai mare parte a zilei, aproape in fiecare zi, pe o perioada mai lunga de 2 luni, fiind indicata fie prin relatare subiectiva, fie prin observatie facuta de altii.

La copii si adolescenti, dispozitia poate fi iritabila, iar la adult se manifesta prin accese inexplicabile de plans, irascibilitate sau iritabilitate.

Citeste si:  Relatiile sentimentale tumultoase pot avea efecte negative asupra sanatatii

Depresia este o prabusire a dispozitiei bazale, cu actualizarea trairilor neplacute, triste si amenintatoare.

Care sunt simptomele depresiei?

Sindromul depresiv are drept componente definitorii dispozitia depresiva, incetinirea proceselor gandirii, lentoarea psihomotorie si o serie de simptome auxiliare de expresie somatica.

Lentoarea psihomotorie este caracterizata de incetinirea miscarilor, scaderea expresiei si mobilitatii mimice, dificultate de verbalizare, tendinta de a se complace in activitati fara scop (inertie psihomotorie).

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.