fbpx

Sanatate la mare altitudine

Iarna este unul dintre cele mai frumoase anotimpuri, cand ne putem bucura de minunatii fulgi de nea si de intinderile de zapada care ne fura privirile la fiecare pas. Ce poate fi mai frumos decat sa mergi la munte, sa te bucuri de aerul curat si de peisajele minunate pe care muntii Romaniei ii pune la dispozitia noastra?
Se stie ca aerul curat, de munte aduce numai beneficii organismului uman si ca ajuta la vindecarea unor boli cronice ca : infectiile respiratorii, cefaleea, migrena, indigestia, epistaxiul si anemia. Aerul bogat in oxigen intareste imunitatea si ne face mai rezistenti la infectii, elimina starile de depresie si de astenie, facand mintea limpede si clara.
De asemenea, practicarea sporturilor de iarna reprezinta un stimulant pentru organismul nostru, daca stim cum sa avem grija de noi in timp ce suntem pe schiuri sau ne dam cu placa de snowboard.
In primul rand trebuie sa te imbraci corespunzator, pentru a-ti mentine temperatura corpului la valoarea normala in permanenta. Nu uita sa-ti pui si un fes in cap, deoarece organismul are nevoie de caldura pentru a functiona in mod corespunzator, si pentru a nu-ti risipi energia in alt mod decat prin sport.
Skiatul este unul dintre cele mai populare sporturi de iarna. Este un sport complex si destul de periculos, daca esti incepator si nu iei cateva lectii inainte. Ai mare grija la picioare, deoarece din cauza miscarilor bruste, este posibil sa-ti luxezi sau sa-ti scrantesti glezna destul de usor. Poarta manusi, pentru a-ti proteja mainile si o casca pentru a nu te lovi la cap in timp ce cazi.
Snowboardingul este unul dintre cele mai cool sporturi de iarna, insa este si dificil sa-l practici, deoarece iti trebuie antrenament serios inainte de a pune placa pe partie. Ai nevoie de echipament complet, de o casca si de mult curaj. Ai mare grija la picioare, deoarece din cauza flexiunilor dese, este posibil sa faci febra musculara. Mare atentie si la modul in care pui frana: in momentul in care simti ca esti pe punctul de a cadea, fa in asa fel incat sa cazi pe spate si sa te sprijini in coate, nu in maini, deoarece risti sa-ti rupi mana.

Citeste si:  Neuropatia diabetica: cea mai suparatoare complicatie a diabetului
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.