Sanatatea orala la copii

Daca esti proaspata mamica si te preocupa sanatatea copilului tau, dar in special sanatatea orala, asa cum este si normal, sunt o multime de lucruri pe care poti sa le faci pentru el. Mai jos gasesti cateva lucruri pe care trebuie sa le stii despe sanatatea orala a copilului tau:
1. Aceeasi germeni care se gasesc in gura noastra si cauzeaza durerile de dinti pot fi transferate si la copil. Nu pune obiectele copilului, precum jucarii, lingurite, sticle in gura ta.
2. Spala-l pe dinti cu o periuta si o pasta de dinti special create pentru copii, dupa fiecare masa. Astfel ii vei indeparta zaharul care se regaseste in lapte si cauzeaza carii. Ai grija insa! Periajul trebuie sa fie delicat.
3. Daca il hranesti cu biberonul, incearca sa termini acest procedeu pana la varsta de 1 an. Evita sa ii dai sticle sau biberon la culcare. Isi poate strica dintii.
4. Toti bebelusii ar trebui sa fie dusi la medicul dentist pana la varsta de 1 an. Dentistul va identifica eventualele problemele din gura copilului tau. Vei fi de asemenea invatata cum anume sa ai grija de dintii si de gura lui.
5. Vorbeste de asemenea cu doctorul despre cele mai bune solutii pentru copii. Fluorul este bun pentru dinti, dar prea mult fluor poate sa fara rau dezvoltarii si smaltului dintilor.

Citeste si:  GSK lanseaza Corega Respiratie Proaspata

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.