sanofi-aventis si Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice organizeaza „Castigi si daruiesti sanatate – Marsul clujenilor pentru clujeni”

Please select a featured image for your post

Grupul sanofi-aventis, in parteneriat cu Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, organizeaza astazi la Cluj Napoca un eveniment dedicat combaterii diabetului zaharat prin promovarea unui stil de viata sanatos – „Castigi si daruiesti sanatate – Marsul clujenilor pentru clujeni”.

Invitatia de a participa la aceasta manifestare e adresata tuturor clujenilor, care sunt asteptati astazi, 9 septembrie, la ora 19.00, in Parcul Central (intrarea de la Podul Napoca), pentru a combate diabetul prin 30 de minute de mers prin parc. Pentru a incuraja practicarea exercitiului fizic si adoptarea unui stil de viata mai sanatos, sanofi-aventis doneaza in numele fiecarui participant la mars suma de 10 RON catre Centrul Clinic de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice din Cluj Napoca, pentru prevenirea diabetului zaharat si a complicatiilor acestuia.

„Preventia diabetului presupune in primul rand asumarea unui stil de viata sanatos din punct de vedere alimentar si al activitatii fizice. Ii invit pe toti clujenii la o plimbare in ritm alert prin parc, sa facem miscare si sa-i ajutam, totodata, pe cei ce sufera de diabet. Cu siguranta fiecare dintre noi cunoaste cel putin o persoana cu diabet. Indiferent ca este vorba despre rude, prieteni, vecini sau cunostinte, acum ii putem ajuta, ajutandu-ne in acelasi timp pe noi insine”, a declarat Prof. Dr. Nicoale Hancu, Presedintele Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice din Cluj.

Citeste si:  Vinul creste riscul de cancer la san

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 30 de minute de miscare pe zi pot reduce cu 40% riscul de a dezvolta diabet zaharat. Pornind de la aceasta realitate, organizatorii doresc sa ofere clujenilor sansa de a castiga sanatate, prin participarea la un mars de 30 de minute in aer liber, dar si de a darui sanatate clujenilor care sufera de diabet, prin donatia realizata de Grupul sanofi-aventis in folosul lor.

Citeste si:  Consumul de conopida previne anemia si ajuta la reglarea tensiunii arteriale

„Activitatea sanofi-aventis a fost si este in permanenta centrata pe nevoile pacientilor. De aceea incercam ca, atat prin solutii terapeutice, cat si prin programe educationale, sa imbunatatim in fiecare zi calitatea vietii acestora. Ne mandrim cu faptul ca de mai bine de 85 de ani suntem un partener activ si responsabil atat pentru pacientii cu diabet, cat si pentru medicii care-i ingrijesc. Suntem lideri in dezvoltarea si furnizarea de tratamente dedicate, punand la dispozitia comunitatii medicale si implicit a pacientilor un portofoliul extins de solutii inovatoare pentru controlul si prevenirea complicatiilor diabetului zaharat, cel mai bun exemplu fiind insulina Lantus* folosita de peste 6 milioane de persoane din 65 de tari”, a declarat Ovidiu Saltas-Dabija, Director Medical sanofi-aventis Romania.

Citeste si:  Stresul ar putea fi combatut cu o simpla pastila

Conform Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, 1,25 de milioane de romani sufera in prezent de diabet zaharat, dintre care aproximativ 26.000 sunt din Cluj. Diabetologii estimeaza ca pentru fiecare diabetic diagnosticat mai exista unul nediagnosticat.

Conform Federatiei Internationale pentru Diabet, aproape 4 milioane de decese din grupa de varsta 20-79 de ani pot fi atribuite diabetului zaharat, reprezentand 6.8% din mortalitatea globala de toate cauzele. In medie, persoanele diagnosticate cu diabet traiesc cu 5 pana la 10 ani mai putin decat persoanele fara diabet, complicatiile dezvoltate de acesta reprezentand, in cele mai multe cazuri, principalele cauze de deces.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.