Schimbare scutece

Aceste instructiuni despre cum sa schimbi scutecele sunt exact pentru tine, daca te-ai intrebat vreodata cum anume sa le pui in mod corespunzator.
1. Asigura-te ca ai tot ce ai nevoie langa tine atunci cand schimbi un scutec.
2. Intinde-ti copilul pe spate pe masa de schimbat scutece. Este recomandat sa folosesti benzi speciale, care vin ca niste centuri de siguranta.
3. Desfa ariciul scutecului. Poti sa-i ridici funduletul tinandu-l de picioruse sau de glezne. Daca schimbi o fetita, ai grija ca intotdeauna sa o stergi din fata in spate pentru a ajuta la prevenirea infectiei.
4. Indeparteaza scutecul de sub funduletul copilului si pozitioneaza-l langa, dar nu acolo unde copilul poate sa ajunga.
5. Daca copilul tau este un nou-nascut, vei vrea sa cureti intreaga zona cu apa calduta sau cu servetele umede special create pentru bebelusi. Cele normale, in special cele care contin alcool, pot cauza basicute si iritatii daca micutul are mai putin de doua luni.
6. Ia un scutec curat si pozitioneaza-l sub funduletul copilului. Majoritatea scutecelor au insemnari colorate sau caractere care sa indice care este fata si care este spatele.
7. Inainte sa inchizi scutecul, aplica creme pe care doctorul ti le-a recomandat pentru basicute. Daca faci asta, iti vei ajuta copilul sa scape de iritatii, ceea ce poate sa fie neplacut atat pentru el, cat si pentru tine.
8. Inchide scutecul cat mai strans, pentru ca el se mai largeste intre timp.
9. Scapa de vechiul scutec.
10. Spala-te pe maini si spala suprafata unde ai schimbat scutecul. Acest pas este deosebit de important daca micutul este important, pentru a evita recontaminarea.

Citeste si:  Alergii - partea rea a cosmeticelor

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.