Semnele menopauzei

De la o anumita varsta, menstruatia unei femei sufera mici modificari, sau chiar intreruperi. Acest lucru insa nu inseamna ca menopauza s-a instalat deja. Semnele menopauzei sunt multe, dar din pacate majoritatea sunt destul de inselatoare uneori.
In cazul in care nu stiai, exista o perioada de tranzitie. De la 38 de ani la 40 scade fertilitatea feminina, iar de la 47 de ani la 48 se poate spune ca menstruatia o „ia razna”, intrucat poate sa lispeasca cateva luni, moment in care te gandesti ca s-a terminat chinul tau si ca ai intrat in sfarsit la menopauza, dupa care sa revina, lucru care iti dovedeste ca te-ai inselat si ca de fapt mai ai ceva de asteptat pana sa se produca cu adevarat fenomenul denumit menopauza.
Menopauza se instaleaza de obicei intre 48 si 54 de ani. Multa lume intreaba daca nu cumva exista un examen medical care sa determine momentul in care intram la menopauza. Din pacate, momentan nu exista nici o tehnica care sa depisteze acest lucru. Ceea ce exista sunt doar niste semne, si acelea destul de inselatoare, ce-i drept. Semnele clinice si varsta sunt principalele semnale. Medicii spun ca se poate spune ca o femeie a intrat la menopauza daca a depasit pragul varstei de 50 de ani si nu a mai avut menstruatie de cel putin 12 luni.
In cazul in car menstruatia se instaleaza pana in pragul varstei de 50 de ani, si anume 40-45 de ani, atunci ovarele isi pot relua activitatea oricand. Asa se explica faptul ca unele femei raman gravide, chiar daca teoretic ele sunt intrate deja la menopauza. Daca menstruatia incepe sa iti joace feste inainte de varsta de 48 de ani, atunci ghideaza-te dupa urmatorul principiu: abia dupa 4-5 ani de absenta a menstruatiei poti spune ca ai intrat la menopauza si abia atunci poti spune ca ai scapat de riscul de a ramane insarcinata. Pana atunci, ai grija de tine.

Citeste si:  Lipsa apetitului sexual, o problema de sanatate?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.