Sex in timpul sarcinii

Este sigur sa faci sex in timpul sarcinii, dar exista anumite cazuri in care nu ar trebui sa faci sex sub nici o forma. Medicul tau ginecolog va fi cel care te va ghida si iti va spune ce este bine si ce nu si ce anume poti face si de la ce anume trebuie sa te abtii. Doctorul iti poate recomanda sa te abtii din a face sex daca risti sa nasti prematur, etc.
Relatiile violente si abuzive pot cauza intarzierea ingrijirii prenatale sau nasterea unui copil prea mic. Violenta fizica si abuzu sexual pot afecta de asemenea fatul pe care il purtam in pantece. Daca ne eliberam de violenta atunci putem sa ne asiguram ca vom aduce pe lume un copil sanatos si in siguranta.
Daca ai o sarcina normala, sexul poate fi considerat sigur in toate stadiile sarcinii.
Prin sarcina normala intelegem acea sarcina care are un risc scazut pentru dezvoltarea complicatiilor precum pierderea copilului sau nasterea prematura.
Bineinteles, doar pentru ca sexul este sigur in timpul sarcinii nu inseamna ca trebuie neaparat sa il si faci. Multe viitoare mamici au dorinte fluctuante in ceea ce priveste sexul. De asemenea, multe femei descopera faptul ca sexul devine inconfortabil pe masura ce corpul lor se mareste.
Tu si partenerul tau aveti nevoie sa pastrati vie comunicare dintre voi cu privire la relatia sexuala.
Multe femei descopera ca si-au pierdut dorinta si motiviata pentru a mai face sex in timpul sarcinii.

Citeste si:  Diabetul ar putea fi combatut de o gena activata de alimentatie

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.