Sfaturi de la parinti

Venirea pe lume a unui copil reprezinta pentru parinti un moment foarte important si special, care le va marca vietile intr-un mod placut, pentru totdeauna.
Cu timpul, cu avansarea in varsta a copilului, parintii vor intampina din ce in ce mai multe greutati si momente greu de acceptat, dar in acelasi timp pline de bucurie: intrarea la liceu si pubertatea, plecatul la facultate, prima relatie si intr-un final casatoria sau un job in strainatate.
Cu alte cuvinte, plecarea de acasa a copilului va fi un moment foarte greu pentru parinti, dar mai ales pentru mame, care sunt legate emotional de copil in orice clipa a vietii.
Stiu ca este greu sa accepti ca puiul mamei a crescut si ca vrea sa ia viata in piept, sa fie pe picioarele proprii, insa trebuie sa fii alaturi de el si sa il sustii in orice decizie va lua.
Sfaturile venite din partea ta nu trebuie sa fie impuse copilului, ele trebuie sa vina ca o completare a convingerilor proprii si ca un ajutor din partea unor persoane care au trecut deja prin viata si prin anumite situatii.
Cand copilul decide ca este vremea sa plece de acasa, sa invete in alt oras sau sa lucreze in alta tara, primii care trebuie sa sustina initiativa lui si sa-l incurajeze sa mearga mai departe sunt parintii.
Voi sunteti cei care il ajutati sa creada in el si in propriile forte, atunci cand nu este sigur pe el si pe cunostintele sale.
Nu incerca sa il faci sa dea inapoi si sa ramana acasa, pentru ca mai tarziu exista riscul sa-ti reproseze ca nu ai fost alaturi de el si ca a ratat o sansa a vietii lui.
Niciodata nu va fi usor sa ia deciziile de unul singur, de aceea va apela ori de cate ori va simti nevoia la familie sau la prieteni.
E greu cand pleaca de acasa, insa nu te impotrivi si mai ales, evita sa plangi in fata lui. Lucrul asta il va bulversa si mai tare si ii va face imposibila luarea unei decizii corecte si din suflet
Se spune ca parintii sunt mai mult decat un model pentru copii, asa ca fa-l sa fie mandru ca are asa parinti si ca se poate baza pe ei indiferent de locul in care se afla.

Citeste si:  Renunta la fumat!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.