Sfaturi pentru parinti

Exista cateva reguli de aur, pe care ar trebui sa le urmeze fiecare parinte in dorinta de a comunica cu adolescentul.
Sa nu judecam!
Fiecare dintre noi a avut fanatismele sale, manifestate in diferite forme. Cine nu are un album cu fotografii alb-negru, de la chefuri, cu tinere imbracate in rochii inflorate si baieti cu plete, cate dintre noi nu pastreaza caietul cu versuri din facultate, cine nu zambeste la amintirea pe sub mustata, la amintirea betiilor strasnice din tinerete? Cand adolescentul neinteles din casa pare sa aiba nevoie de uns fat, ai face bine sa nu judeci, sa intelegi, si sfatul sa fie prietenesc, nu parintesc.
Sa facem confidente!
Comunicarea intre generatii poate fi lanceda din varii motive. De multe ori parintii se asteapta ca odraslele sa povesteasca toate peripetiile, in timpul in care ei pozeaza in prototipuri ale perfectiunii. Fiica ta o sa-ti spuna despre iesirile ei in parcuri, baruri, cafenele, daca demarezi tu acest proces, incepand cu povestirile tale, dandu-i astfel certitudinea ca se poate destainui, fara ca tu sa o judeci pentru nimic.
Sa cerem sfaturi!
Incepand cu o anumita varsta, adolescentii iti neaga procesul de maturizare, pozand in persoane mature. Au dileme existentiale, citesc manuale de etica si estetica, pentru care nu sunt inca pregatiti, toate acestea din dorinta de a demonstra siesi, si lumii, entitatea proprie. Daca nu putem dovedi ca nu este asa, sa incercam sa demonstram ca este invers. Cere sfaturi adolescentilor, copiilor tai, despre cum sa te imbraci, in ce culori, ce muzica sa asculti, ce carte mai e la moda. Vei ajunge sa ii intelegi mai bine, le vei da incredere in capacitatile lor si vei reusi sa creezi un pod de comunicare intre generatii, dandu-le astfel un exemplu demn de urmat pentru perioada maturitatii.

Citeste si:  Probioticele, bune pentru creier

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.