Sindromul Down

Sindromul Down este o boala genetica care apare la aproximativ 1 din 800 de oameni. Sindromul Down este asociat dizabilitatilor de invatare, intarzieri de dezvoltare, caracteristici faciale. Multi indivizi care sufera de acest sindrom au de asemenea defecte ale inimii, leucemie, si boala Alzheimer, probleme gastro-intestinale si alte probleme de sanatate.
Speranta de viata a acestor oameni a crescut dramatic in ultimii ani ca urmare a ingrijirlor medicale. O persoana care sufera de acest sindrom poate sa traiasca chiar si pana la varsta de 55 de ani.
Desi cauzele genetice sunt cunoscute, nu exista inca nici un leac. Datorita tehnologiei avansate, oamenii de stiinta incep sa inteleaga ce gene sunt responsabile pentru caracteristiile sindromului Down, dar va mai dura cativa ani pana sa inteleaga cu adevarat rolul acestor gene diferite.
Este foarte important sa stimulam, sa incurajam si sa educam copiii cu un astfel de sindrom inca din copilarie. Exista diferite programe pentru acestia, care ii pot ajuta.

Citeste si:  Curand, cancerul de san ar putea fi diagnosticat printr-un test de sange

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.