fbpx

Sindromul oboselii cronice

Anumiti doctori si-au atentionat pacientii sa stea departe de ciocolata daca sufera de sindromul oboselii cronice, crezand ca zaharul si cafeina le va ridica nivelul energiei prea mult . Totusi, multe studii recente au sugerat totusi ca acest sfat poate sa fie gresit.
Un studiu condus de o echipa de cercetatori au creat doua grupuri de pacienti cu sindromul oboselii cornice. Pacientii erau rugati sa consume ciocolata in fiecare zi. Unui grup i s-a dat ciocolata amaruie cu un continut ridicat de cacao, si altor pacienti li s-a dat ciocolata alba. Studiul a aratat ca aceia care mancau cacao multa se simteau mai putin obositisi aveau mai putine probleme cu durerile musculare si slabiciunile, pe cand ceilalti au avut un nivel crescut al serotoninei, care era scazuta la multi pacienti care sufereau de sindromul oboselii cronice.
Intr-un studiu separat, o echipa de cercetatori condusa de Dr. Carl Keen din Boston avea pacienti cu sindromul oboselii cronice care beau cacao in fiecare zi. Unui grup i se dadea cacao in cantitati mari, iar altui grup in cantitati mici. La pacientii care beau multa cacao au observat imbunatatiri mari, cu unul dintre voluntari chiar reintorcandu-se la locul de munca dupa o absenta de sase luni.
In timp ce doctorii isi atentionau pacientii cu privire la consumul de ciocolata, studiile arata ca in special ciocolata neagra, amaruie poate avea un impact pozitiv. Ciocolata poate de asemenea sa insemne relaxare, sa reduca duerea si este un antioxidant puternic.

Citeste si:  Criosauna in medicina sportiva la Conferinta "Recuperarea si Reabilitarea in Sport"
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.