Sporturi de primavara

Acum ca a venit caldura, ne putem bucura de soare, de aerul cald, curat, de plimbarile in aer liber si putem trece la urmatoarea etapa: miscarea si sporturile in aer liber.
Acest gen de miscare in aer liber este recomandat atat in cazul celor mici, cat si in cazul adultilor. Indrumati-va copilul catre sport si nu-l mai lasati sa stea inchis in casa cu orele, in fata unui calculator sau a unui televizor.
Mergeti cu el in parc, dati-va cu rolele si faceti poze. Este o activitate foarte placuta, solicitanta si foarte buna pentru organismul copilului. Aerul curat, proaspat ii face foarte bine si il ajuta si pentru pregatirea temelor sau pentru invatatul pentru a doua zi.
Mersul pe role face bine la picioare si la dezvoltarea frumoasa a musculaturii. La fel si alergatul sau o simpla plimbarica de seara.
Daca ii place sa mearga cu bicicleta, cu atat mai bine. In parcuri sunt foarte multe persoane care se plimba cu bicicletele, sunt locuri special amenajate, ba mai mult, puteti inchiria o bicicleta, pe baza buletinului de identitate, fara a plati nimic in schimb.
In felul acesta va veti bucura de o plimbare linistita sau de o adevarata cursa intre tine si copilul tau. Va veti distra pe cinste si va veti pune in miscare toate grupele de muschi, ajutandu-l pe copil sa faca fata eforturilor si orelor de sport de la scoala.
Tenisul de camp este si el un sport foarte bun si potrivit pentru zilele de primavara. Este un joc foarte placut, care poate fi jucat in doi sau pe echipe. Tot ce va trebuie este un set de mingiute, doua rachete bune, care sa reziste loviturilor si multa, multa energie si buna dispozitie.
Nu uita sa luati la voi un prosopel, pentru ca de la efort si alergatura veti transpira destul de mult. O sticla de apa plata este neaparat necesara pentru a va hidrata dupa atata miscare. Renunta la sucurile carbogazoase sau la sucurile naturale, la fel si la mancarea de tip fast-food dupa ce ati practicat impreuna un sport in aer liber, pentru ca eforturile de a trai un stil de viata sanatos vor fi in van si nu vor avea nici un efect benefic asupra organismului copilului.

Citeste si:  Efectele nocive ale fumatului asupra arterelor, mai mari la femei decat la barbati

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.