Stima de sine a copilului tau

Cand esti mic si nu esti inca obisnuit cu lumea din jur si cu lucrurile bune si rele cu care orice persoana, indiferent ca este copil sau adult se confrunta este destul de usor sa-ti pierzi stima de sine.
De foarte multe ori din cauza lipsei stimei de sine putem pierde multe obiective pe care le putem atinge, dar cu toate astea le consideram imposibil de ajuns la ele.
Parintii trebuie sa fie foarte atenti la acest aspect care tine de idealul si ambitia copilului si de felul in care acesta se va aprecia sau subestima pe viitor.
Fara stima de sine nu putem duce pana la capat lucrurile pe care le-am propus si nici nu putem incepe lucruri noi, din cauza faptului ca renuntam foarte usor la dorintele si idealurile noastre.
Pentru cei mici acest lucru poate marca comportamentul si modul in care ei vor trata problemele sau lucrurile cu care se vor confrunta in viata.
Invata-ti copilul cum sa faca fata acestui lucru si cum sa-si castige stima de sine prin propriile forte.
Copilul trebuie sa fie constient de faptul ca are dreptul sa spuna ce gandeste si sa faca ce vrea. Succesul in viata este datorat comunicarii si sinceritatii.
De asemenea, copilul trebuie sa insiste si sa nu se lasa batut in momentul in care intra in dificultate si sa nu ii fie rusine daca este obligat de circumstante sa renunte.
Foarte important este ca el sa fie capabil sa spuna „nu” atunci cand nu-si doreste sa faca un lucru si „nu stiu” atunci cand nu este sigur de cunostintele sale.
Copilul trebuie sa invete sa ceara ajutor fara sa se simta inferior si sa traga invataminte din greselile lui sau ale altora. Se spune ca cine invata din greselile sale este destept. Cine invata din greselile altuia este intelept. Aminteste-i aceste lucruri copilului tau atunci cand are de luat o decizie.
Ajuta-ti copilul sa inteleaga realitatea si faptul ca trebuie sa ii iubeasca pe ceilalti fara a-i sufoca si sa ajunga sa se gandeasca si la altceva decat la el si nevoile sale.
Sa nu ii fie teama de viitor si sa dea dovada de umor fata de el insusi sunt lucruri esentiale in dezvoltarea stimei de sine.

Citeste si:  Aparatul dentar invizibil, o solutie estetica pentru oamenii cu bani

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.