fbpx

Sucurile de fructe ne apara organismul de bolile cronice

Studiul, care a fost axat pe demonstrarea beneficiilor antioxidantilor naturali, a demonstrat ca sucul de struguri si cel de mere contin cantitati importante de compusi benefici organismului, precum antioxidantii, scrie Mediafax.Antioxidantii naturali reduc degradarea celulelor cauzata de radicalii liberi, o cauza importanta a îmbatrânirii si a îmbolnavirii. Cercetatorii de la Glasgow University au examinat diferite sucuri de fructe si cantitatea de antioxidanti pe care o contin, precum si diferitii compusi chimici continuti de acestea. Polifenolii, antioxidantii care elimina radicalii liberi din organism, se pare ca mentin si îmbunatatesc sanatatea, protejând organismul împotriva multor boli cronice. "Nu toate fructele sunt la fel", sustine Alan Crozier, profesor de biochimie a plantelor. "Suplimentând o dieta sanatoasa cu portii regulate si variate de suc de fructe, precum cel de struguri rosii, de grapefruit sau de mere va creste ratia consumatorului de antioxidanti", a adaugat el. Rezultatele studiului au demonstrat ca sucul de struguri rosii contine o mare cantitate de polifenoli, având astfel cea mai mare capacitate antioxidanta, egala cu cea a vinului rosu.
Studiul, care a fost axat pe demonstrarea beneficiilor antioxidantilor naturali, a demonstrat ca sucul de struguri si cel de mere contin cantitati importante de compusi benefici organismului, precum antioxidantii, scrie Mediafax.Antioxidantii naturali reduc degradarea celulelor cauzata de radicalii liberi, o cauza importanta a îmbatrânirii si a îmbolnavirii. Cercetatorii de la Glasgow University au examinat diferite sucuri de fructe si cantitatea de antioxidanti pe care o contin, precum si diferitii compusi chimici continuti de acestea. Polifenolii, antioxidantii care elimina radicalii liberi din organism, se pare ca mentin si îmbunatatesc sanatatea, protejând organismul împotriva multor boli cronice. "Nu toate fructele sunt la fel", sustine Alan Crozier, profesor de biochimie a plantelor. "Suplimentând o dieta sanatoasa cu portii regulate si variate de suc de fructe, precum cel de struguri rosii, de grapefruit sau de mere va creste ratia consumatorului de antioxidanti", a adaugat el. Rezultatele studiului au demonstrat ca sucul de struguri rosii contine o mare cantitate de polifenoli, având astfel cea mai mare capacitate antioxidanta, egala cu cea a vinului rosu.

Citeste si:  expoMedika in parteneriat cu Societatea de Radiologie si Imagistica Medicala din Romania anunta: Conferinta de Radiologie si Imagistica Medicala, 6 iunie 2012
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.