Supraponderalitate la copii

Copiii devin supraponderali dintr-o serie de motive.Cele mai comune cauze sunt factorii genetici,lipsa activitatii fizice, tiparele nesanatoase de mancat sau o combinatie a acestori factori. Numai in cazuri rare cresterea in greutate este cauzata de conditii medicale cum ar fi dereglari ale glandelor. Un test fizic si cateva teste ale sangelui pot elimina posibilitatea unei conditii medicale.
Nu toti copiii cu o istorie de obezitate in familie sunt supraponderali.Copiii ai caror parinti sau frati sunt obezi se afla sub un risc sporit de a deveni obezi, dar acest lucru poate fi explicat prin impartasirea obiceiurilor cum ar fi mancatul si activitaile fizice.Factorii genetici maresc posibilitatea unui copil de a fi obez.
Dieta si nivelul de activitate ale unui copil joaca un rol important in greutatea acestuia.In ziua de azi,multi copii petrec din ce in ce mai putin timp facand activitati fizice. De exemplu, un copil poate petrece aproximativ 24 ore, in fiecare zi, uitandu-se la televizor.Cu cat calculatoarele si jocurile video cresc in popularitate cu atat numarul de ore de inactivitate creste.

Citeste si:  Schizofrenia, boala detectabila prin rezonanta magnetica

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.