Tehnica Alexander

Tehnica Alexander este una dintre cele mai folosite tehnici complementare, care aduce reale beneficii organismului, prin reeducare si tonifiere.
Aceasta tehnica are drept scop invatarea unei modalitati mai naturale de a va misca, de a va sustine greutatea si de a monitoriza felul in care copilul tau face acest lucru.
Prin tehnica Alexander, putem indeparta cauzele multor dureri, daca acestea sunt provocate de propriile obiceiuri ale copilului tau.
Tehnica Alexander poate aduce multa incredere in sine, poate reduce anxietatea si poate spori capacitatea de a face fata stresului.
Copiii care abia incep sa mearga, se deplaseaza liber, se aseaza sau se ridica drept cu usurinta, au spatele relaxat si drept, si sunt cel mai bun exemplu al tehnicii Alexander, “pe cale naturala”.
Cu cat avanseaza in varsta, micutii isi pierd din aceasta dexteritate, cu care practic se nasc, si incep sa perpetueze obiceiurile proaste fara a-si da seama de ceea ce fac.
Copilul tau simte disconfort sau durere, banuiesti ca ceva nu este in regula, dar nu reusesti sa-ti dai seama ce se intampla de fapt. Este destul de greu sa observam aceste defecte de postura, pentru ca ni se pot parea normale.
Se intampla de multe ori acest lucru, chiar sub ochii tai.
Atunci cand copilul tau sta la birou si isi face temele, daca observi, pozitia spatelui, a coloanei, nu este la fel de dreapta ca atunci cand doarme sau sta intins pe spate. Aceasta deformare a pozitii corecte poate da in timp grave dureri de coloane sau poare duce chiar la deformarea acesteia sau aparitia scoliozei.
Un exercitiu foarte simplu il puteti face si tu acasa, cu el:
Intinde-l pe spate cu capul sprijinit pe doua carti mai groase. Atentie insa, ca gatul sa nu atinga cartile absolut deloc.
Picioarele sunt indoite, avand grija ca talpa piciorului sa fie la 50 cm distanta de sezut.
Palmele mainilor vor fi tinute pe admone, fara a presa.
Greutatea corpului trebuie sa fie suportata de podea. Capul se relaxeaza pe carti, in timp ce corpul revine la pozitia normal, fara a-l fi fortat, pana ce nivelul tensiunii scade.
Acest exercitu al Tehnicii Alexander practicat zilnic, in jur de 15 minute il poate ajute pe copilul tau sa aibe o pozitie corecta a coloanei, evitand astfel riscul aparitiei durerilor sau al deformarii acesteia.

Citeste si:  Cancerul va fi ucigasul numarul 1 in lume in 2010

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.