Temele la control

Realizarea temelor pentru a doua zi de scoala poate fi o adevarata provocare atat pentru unii copii, cat si pentru unii parinti.
Micutii, de teama de a nu fi certati sau pusi sa corecteze temele la nesfarsit, refuza sa ceara ajutorul unuia dintre parinti, iar parintii, uneori, din lipsa timpului liber, la fel, refuza sa acorde cateva minute pe zi rezolvarii temelor impreuna cu copilul.
Arata-i copilului tau ca poate avea incredere in tine si nu te repezi sa apelezi la ajutoare suplimentare si la ore de meditatii, pana nu descoperi daca are nevoie reala de ajutor.
Cel mai probabil este ca temele sa i se para plictisitoare, nicidecum grele sau imposibile copilului tau. De aceea, este bine sa-i explici ca este necesar sa faca si lucruri mai putin placute, cum ar fi temele, pentru ca in modul acesta va invata lucruri noi.
O modalitate de a-l determina sa-si faca temele este sa le faca impreuna cu alt copil sau coleg de scoala. In felul acesta, monotonia va disparea in fata ajutorului pe care si-l vor da unul altuia si a intrebarilor la care vor gasi raspunsurile impreuna.
Micutul are nevoie de ajutorul tau intr-o masura normala, colocviala si prietenoasa, nu intr-un mod exagerat sau constant.
Pentru a-i usura munca, ajuta-l sa transforme acest lucru intr-o joaca, in care trebuie sa fie atent si responsabil de actele sale.
Alegeti impreuna o camera unde sa-si desfasoare activitatea, fara televizorul deschis sau orice alta sursa de informatii care i-ar putea distrage atentia.
Impreuna, stabiliti ordinea in care veti face temele si asezati caietele in functie de acea ordine si de dificultatea si importanta materiilor la care copilul trebuie sa-si faca temele.
Incearca sa faci temele mai interesante, legandu-le de elemente vizuale sau grafice. Asadar, atunci cand faceti problemele la mate, poti folosi in loc de numere ratuste, mingiute sau bomboane.
Lauda-l de cate ori rezolva o problema sau gaseste o solutie pentru teme, pentru ca in modul acesta va capata incredere in fortele lui si o va considera o adevarata realizare.
Nu ii impune cand sa inceapa si mai ales cu ce sa-si inceapa temele. Lasa-l pe el singur sa se urneasca din loc si sa-si stabileasca prioritatile.

Citeste si:  Depresia si cum scapam de ea

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.