Terapia prin culori

Culoarea este o calitate a luminii, determinata de frecvente diferite de vibratie ale luminii vizibile. Aceasta inseamna ca ele ne influenteaza in mod spontan, chiar daca noi nu le acordam atentie. Cea mai simpla modalitate de a folosi culoarea in viata noastra este vestimentatia.
Hainele pot fi utilizate ca metoda suplimentara de ameliorare a sanatatii fizice, psihice si mentale sau pentru a induce anumite stari. In general, culorile hainelor pe care le purtam actioneaza mai mult asupra starilor emotionale decat asupra sanatatii.
Pentru a stimula vitalitatea psihica si mentala optati pentru hainele de culoare rosie. Rosul este asimilat cu caldura indispensabila a vietii, mareste puterea vointei si curajul. Este folosita ca regenator psihic impotriva plictiselii si a lenei. Este indicat persoanelor melancolice si contraindicat persoanelor colerice. Rosul caracterizeaza persoanele puternice, hotarate si sigure pe sine. Inca din antichitate, a fost considerata culoarea pasiunii, fiind o culoare cu un factor erotic crescut.
Hainele de culoare albastra, indigo sau violet, purifica psihicul si mentalul. Caracteristica lor este dezvoltarea facultatilor spirituale intuitive. Sunt culori reci, care determina linistea si echilibrul interior.Este considerata culoarea puritatii alaturi de alb, datorita asocierii cu marea sau cerul. Persoanele care adora culoarea albastra sunt persoane sincere, cu o sensibilitate deosebit de crescuta.
Verdele este culoarea de mijloc in spectrul culorilor, intre extrema calda – rosu si extrema rece – violet. Hainele de culoare verde aduc stari de armonie si echilibru, inviorare si stralucire. Este ideal daca o folosim in perioadele mai grele, incarcate de tulburari emotionale. Este considerata culoarea vietii, a renasterii.. a noilor inceputuri si a beatitudinii. Culoarea verde este indicata pentru a trata frica, frustrarile si inflexibilitatea.
Galbenul desi nu este o culoare placuta de majoritatea, este una dintre cele mai dinamizante culori. Induc stari de euforie, pofta de viata si buna dispozitie. Regenereaza capacitatea de concentrare si memoria. Desi se spune ce este culoare geloziei, lucrurile stau de fapt invers. Este culoarea fericirii, a cutezantei si a optimismului. Este recomandata persoanelor melancolice sau persoanelor care trec mai greu peste depresii, necazuri, etc.
Culorile fac parte integranta din viata noastra., de aceea este bine sa imbinam atat gusturile cat si calitatile pe care aceste minunate culori ni le pot oferi, pentru a ne imbunatatii viata.

Citeste si:  Asociatia Patronatul Medicinei Integrative organizeaza un Targ expozitional in Parcul Herastrau

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.