Tranzit intestinal lent

Tranzit intestinal lent: usor de zis, mai greu de „tradus”. Stiai ca cea mai mare parte a procesului de digestie nu se produce in stomac, ci in intestine? Sistemul nostru digestiv este mult mai complex decat am crede.
Odata consumata, mancarea parcurge tractul digestiv, unde este descompusa treptat in aminoacizi, acizi grasi, glucide asimilabile.
Aceste substante nutritive sunt absorbite prin peretele intestinal.
De aici intra in fluxul sangvin, sunt prelucrate de organele specializate si trimise spre celule, asigurand mentinerea si buna functionare a organismului.
Resturile alimentare nedigerate sunt prelucrate, in colon, de catre bacteriile din flora intestinala si eliminate ca materii fecale.
Tranzitul intestinal este procesul de deplasare a bolului alimentar de-a lungul intestinului. Tranzitul intestinal lent se traduce prin depasirea duratei normale de 24-48 de ore. In cazul unei durate de peste 72 de ore, putem deja vorbi de constipatie.
Metodele simple, dar si corecte, sunt:
-o alimentatie echilibrata si diversificata, bogata in fibre (legume, fructe)
-consumul a cel putin 1.5 – 2 l de apa pe zi
-un stil de viata activ, cu exercitii zilnice regulate
-consum regulat de probiotice. Probioticele mentin echilobrul florei intestinale, favorizand un tranzit normal.

Citeste si:  Cum il pregatim pentru scoala

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.