Tratare dinti sensibili

Daca atunci cand tragi aer in piept, sau cand mananci ceva rece sau cald, simti o durere la dinti, inseamna ca ai si tu ceea ce numesc specialistii dinti sensibili. Durerea nu este de durata. Vine repede si pleaca in cateva secunde, dar in acele secunde, vei avea dureri groaznice. Dintii sensibili pot face o viata mizerabila, intrucat durerile te pot priva de placerea de a manca o inghetata sau de a bea un ceai cald. Deci, de ce devin dintii atat de sensibili? Acest lucru se intamppa pentru ca smaltul dintilor protejeaza nervii, iar uneori pot exista crapaturi microscopice.
Remedii de acasa pentru dintii sensibili:
– Foloseste intotdeauna pasta de dinti pentru dinti sensibili. Desi nu sunt buni pentru abraziunea smaltului, aceasta pasta de dinti diminueaza senzitivitatea dintilor.
– Inainte sa te duci la culcare ia putina pasta de dinti pe deget si imprasti-o pe toata portiunea dintilor. Fa asta timp de cateva saptamani, pana cand senzitivitatea dispare sau se reduce.
– Unul dintre motivele pentru care apar dintii sensibili este perierea prea brusca si prea rea cu o periuta de dinti prea tara. Asta distruge smaltul dintilor, care conduce la sensitivitatea dintilor. Asa ca foloseste o periuta de dinti cu presiune slaba.
– Nu manca niciodata mancaruri care sunt prea calde sau prea reci. Mancarurile calde si reci cauzeaza dureri.
– Evita pasta de dinti care contine ingrediente abrazive. Aceste paste de dinti le includ pe cele care albesc dintii si pe cele care controleaza tartrul dintilor.
– Este mai bine sa te speli pe dinti cu apa calda.
– In timp ce iti perii dintii este mai bine sa il faci vertical. Miscarile circulare sunt de asemenea recomandate.

Citeste si:  Prima inima artificiala

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.