fbpx

Tratarea acneei

Acneea si varsta adolescentei sunt conditii intre care exista o legatura incontestabila, atat in perceptia publicului cat si in activitatea medicilor dermatologi. Desigur, acneea vulgara este o afectiune ce caracterizeaza in cea mai mare parte perioada adolescentei, insa adultii pot fi si ei afectati de aceasta conditie ce are un impact important asupra confortului psihologic si a imaginii de sine a persoanelor afectate.
Primul lucru pe care doresc sa-l subliniez este ca exista solutii si acneea este o boala curabila!
Pacientii ajung adesea in cabinetul medicului dermatolog dezamagiti sau frustrati de faptul ca nu reusesc sa depaseasca aceasta problema, de multe ori aflandu-se in situatia de a fi incercat anterior diverse solutii, fie la sfatul unei cunostinte, fie din proprie initiativa, cu rezultate mai mult sau mai putin concludente.
In general se indica in formele usoare si moderate de acnee o terapie locala combinata constituita din produse ce contin substante comedolitice, keratolitice sau antibacteriene, de tipul benzoil peroxidului, acidului azelaic, acidului salicilic, retinoizilor topic, etc. Pentru formele severe sau neresponsive la tratamentul topic se indica terapie sistemica cu retinoizi, antibiotice sau anumite tipuri de contraceptive orale, in cazul femeilor.
Anumite metode fizice sunt foarte indicate in tratarea leziunilor reziduale de tip hiperpigmentari sau cicatrici, si ma refer aici la peelinguri chimice sau dermabraziune.
Folosirea liniilor dermocosmetice dedicate tenului seboreic este de asemenea un pas important in rezolvarea acestei probleme, fiind o modalitate complementara tratamentului medical pentru a obtine rezultatul asteptat.

Citeste si:  Gala Sanatatii 2012 - premiaza excelenta in sanatate
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.