Tratarea gingivitei si parodontitei

O gingie sanatoasa are aspect suplu, roz, nu sangerea si este bine fixata de dinte. Insa atunci cand periajul este insuficient sau chiar absent, noaptea bacteriile invadeaza spatiul dintre dinte si gingii. Aceasta invazie bacteriana poate determina destul de repede inflamatia gingiilor, denumita gingivita. De obicei gingivita nu are simptome in primele etape ale evolutiei si majoritatea persoanelor nu sesiseaza ca au o problema tocmai din aceasta cauza.
Daca nu intervenim la timp, aceasta afectiune poate da nastere parodontitei, boala greu tratabila si care poate duce la pierderea dintilor.
Pentru a preveni din timp aceste probleme deosebit de neplacute, trebuie sa avem grija ce alimente consumam, sa folosim produse speciale recomandate de medicul dentist si sa nu neglijam periajul de seara. Igiena „a la carte” a dintilor nostri inseamna insusirea corecta a miscarilor la periaj si alegerea unei paste de dinti potrivite pentru problemele pe care le avem. Un periaj corect presupune curatarea fiecarui dinte in parte cu miscari dinspre baza dintelui spre marginea libera, pe ambele fete, dar si a locurilor mai putin accesibile.

Citeste si:  Dietele tinute la intamplare si obsesia ingrasatului pot duce la anorexie

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.