Tratarea insomniei

Nu reusesti sa dormi suficient de mult noaptea si sa te odihnesti asa cum ar trebui? Ei bine,afla ca nu esti singura. Un progam incarcat la locul de munca, o viata sociala prea activa, te pot face sa dormi mai putin. O viata moderna aduce cu sine si foarte mult stres si anxietate pe care atunci cand mergem la culcare, o transformam in insomnie.
Adultii au nevoie de cel putin 7-8 ore de somn pe noapte, si asta in fiecare noapte, pentru a putea sa dea randament corespunzator si sa functioneze la parametrii optimi. Mai putin somn inseamna dureri de cap dimineata si oboseala pe tot parcursul zilei, ducand la concentrare slaba si performanta scazuta.
Insomnia include inabilitatea de a dorm, trezeli pe timpul noptii si incapabilitatea de a adormi la loc sau de a te trezi devreme. Femeile sunt cele mai predispuse la aceasta ” afectiune” , mai ales cele care lucreaza intr-un mediu stresant.
Intr-o anumita masura putem sa controlam cantitatea si calitatea somnului nostru. Cheia este sa ne pastram creierul odihnit.
Ceea ce mananci sa stii ca iti afecteaza modul in care dormi. Unele mancaruri incetinesc traficul nervilor si calmeaza creierul si contribuie la un somn odihnitor.
Ai si tu grija la alimentatia ta pentru a avea un somn linistit si odihnitor si pentru a putea sa dai randamentul necesar la locul de munca.

Citeste si:  Myleene Klass sustine ca a slabit rapid dupa nastere doar pentru ca si-a alaptat fiica

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.