Tuberculoza – cauze si tratament

Cea mai comuna cauza pentru tuberculoza este imunitatea scazuta a organismului. Obiceiurile de viata, saracia, alegerile personale si neconstientizarea situatiilor prin care se contacteaza boala si se raspandeste. Tuberculoza poate de asemenea sa apara datorita unor conditii pre-existente care permit dezvoltarea ei. Constientizarea actiunilor si posibilitatea dezvoltarii tuberculozei poate ajuta la prevenirea bolii.
Tarile sarace au o rata a incidentelor foarte ridicata in ceea ce priveste tuberculoza pentru ca se hranesc putin. In cazurile anorexiei sau persoanelor foarte slabe, tuberculoza poate sa apara, deoarece ea se instaleaza cel mai bine acolo unde mai sunt alte infectii.
Oamenii cu o istorie in ceea ce priveste consumul de droguri sufera de o imunitate scazuta si au un risc mai mare de a face sex neprotejat. Tuberculoza poate afecta pacientii de HIV pentru ca imunitatea lor este compromisa.
Cel mai comun motiv pentru boala este ignoranta cu privire la dezvoltarea simptomelor si precautiilor.
Tuberculoza este o boala grava, asa ca daca simtiti ca dezvoltati anumite simptome, nu ezitati sa consultati de urgenta medicul de familie, care va va trimite, daca este cazul la un consult de specialitate pentru a descoperi daca exista vreo urma de tuberculoza. Este mai bine sa fiti precaute, intrucat prevenirea este mult mai eficienta decat tratarea bolii in sine.

Citeste si:  700.000 de calatori cu metroul au primit in luna martie informatii legate de cancerul intestinului gros

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.