Un somn mai bun pentru cel mic

Un copil frumos si sanatos se datoreaza unei cresteri sanatoase, unui somn bun, intrucat un somn bun duce la o sanatate buna.
Nu este niciodata prea devreme sa ii formezi copilului tau obiceiurile de somn bun.
O rutina pentru un somn bun se construieste in timp.
Pentru bebelusi, rutina somnului consta intr-o baie, o joaca usoara, o muzica lenta, sunete usoare. DVD-ul in camera copilului nu este recomandat, ele pot stimula creierul.
Odata ce aceasta rutina a devenit obisnuinta, copilul ar trebui sa stie exact la ce sa se astepte si isi va dori el singur sa doarma.
Bebelusii obisnuiti cu o astfel de rutina pot adormi mai usor si mai mult.
Alege cele mai bune haine pentru somnul de noapte
Un bebelus caruia ii este prea cald sau prea frig noaptea nu se va putea odihni prea bine. Alegerea hainelor corespunzatoare este cheia pentru somnul linistit al copilului.
Evalueaza mediul de somn al copilului
Mediul in care copilul tau doarme este foarte important. Acesta ar trebui mentinut la temperatura potrivita si sa fie suficient de intunecata. Blocheaza lumina cat mai mult posibil, pentru a evita razele soarelui si lunii sa patrunda. Aisgura-te ca in dormitor este liniste.
Pune sunete line in camera copilului
Asigura-te ca are nasul desfundat pentru a putea sa respire corespunzator.
Acestea ar fi cateva dintre sfaturile pe care vi le putem da pentru a ii oferi copilului somnul linistit de care are atata nevoie pentru a se dezvolta armonios si sanatos, asa cum trebuie.

Citeste si:  Pentru a-si mentine un tonus bun, Ciara urmeaza programul "40:30:30"

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.