fbpx

Usturoiul crud nu reduce nivelul de colesterol din sange

Studiul a fost publicat în Archives du Journal of the American Medical Association, scrie Mediafax."Usturoiul crud si extractele de usturoi sunt prezentate drept agenti care contribuie la scaderea nivelului de colesterol rau din sânge (ß-lipoproteina) si fac parte dintre suplimentele naturale cele mai vândute", subliniaza profesorul Christopher Gardner de la scoala de medicina din cadrul Universitatii Stanford, California, coordonator al studiului. Zdrobirea usturoiului provoaca formarea alicinului, o substanta cu miros puternic, antibacteriana, care împiedica formarea colesterolului. Studiile clinice la care au participat subiecti umani pentru a evalua proprietatile anti-colesterol ale usturoiului crud nu au fost concludente, explica cercetatorii. Nu s-a înregistrat nici un efect notabil din punct de vedere statistic în ceea ce priveste densitatea colesterolului rau, au concluzionat autorii studiului. Nivelurile celorlalte tipuri de colesterol, precum "a-lipoproteina" sau colesterolul bun, trigliceridele si colesterolul total, au ramas nemodificate. "În laborator, alicinul este pus în contact direct cu celulele si are efect asupra colesterolului, dar substanta reactioneaza diferit când este absorbita de corpul uman", a indicat Gardner.
Studiul a fost publicat în Archives du Journal of the American Medical Association, scrie Mediafax."Usturoiul crud si extractele de usturoi sunt prezentate drept agenti care contribuie la scaderea nivelului de colesterol rau din sânge (ß-lipoproteina) si fac parte dintre suplimentele naturale cele mai vândute", subliniaza profesorul Christopher Gardner de la scoala de medicina din cadrul Universitatii Stanford, California, coordonator al studiului. Zdrobirea usturoiului provoaca formarea alicinului, o substanta cu miros puternic, antibacteriana, care împiedica formarea colesterolului. Studiile clinice la care au participat subiecti umani pentru a evalua proprietatile anti-colesterol ale usturoiului crud nu au fost concludente, explica cercetatorii. Nu s-a înregistrat nici un efect notabil din punct de vedere statistic în ceea ce priveste densitatea colesterolului rau, au concluzionat autorii studiului. Nivelurile celorlalte tipuri de colesterol, precum "a-lipoproteina" sau colesterolul bun, trigliceridele si colesterolul total, au ramas nemodificate. "În laborator, alicinul este pus în contact direct cu celulele si are efect asupra colesterolului, dar substanta reactioneaza diferit când este absorbita de corpul uman", a indicat Gardner.

Citeste si:  Tenul sensibil
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.