Varicele

Inainte de toate, varicele sunt o problema de sanatate si nu una de frumusete, pentru ca ele nu indica niste picioare inestetice, ci unele cu probleme circulatorii.
Desi unii considera ca este o afectiune care apare la batrani, varicele sunt frecvent intalnite si la tineri, mai ales la femeile care au nascut. Problema este ca varicele sunt de patru ori mai frecvente la femei decat la barbati. Si devin dureroase mai ales in perioada menstruala.
Varicele sunt vene verzui, dilatate si mai mult sau mai putin dureroase. Apar mai ales pe gamba si se deosebesc de venele normale prin faptul ca ele contin o cantitate de sange mai mare.
In 95% din cazuri, varicele sunt rezultatul unui ansamblu de factori de risc: ereditate, surplus de kilograme, sarcina etc. Acest tip de varice apar mai ales la venele safene, adica cele superficiale care sunt de-a lungul piciorului.
Femeile se confrunta mult mai des cu varicele decat barbatii. Aceasta situatie explicandu-se prin schimbarile hormonale legate de sarcina, perioadele premenstruale si menopauza. Toate acestea contribuie la slabirea gradului de oxigenare a sangelui. Si pilulele anticonceptionale au acest rol, ele fiind chiar interzise personelor care au varice.
Factori de risc:
-Obezitatea
-Statul mult timp in picioare sau asezat
-Absenta exercitiilor fizice
-Expunerea la caldura
-Baile foarte fierbinti
-Ridicarea obiectelor grele
-Pilulele anticonceptionale

Citeste si:  Cum sa fii un parinte de nota 10

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.