Venectaziile

Firicelele rosii care apar la nivelul coapselor se numesc venectazii. Sunt mici vase de sange si se pot localiza si in alte zone ale corpului, nu doar pe picioare. Venectaziile apar sub diferite forme: ca niste linii scurte, neconectate intre ele; sub aspect de paianjen / stea: arborescent. Ele se pot asocia cu varicele sau pot fi un semnal ca suferi de insuficienta venoasa si ca s-ar putea sa iti apara, pe viitor, varice. Venectaziile pot sa apara in context familial. In dezvoltarea lor ii revine un rol si factorului endocrin, mai exact dezechilibrului hormonal care se produce in anumite perioade din viata: astfel, venectaziile pot deveni vizibile pe timpul pubertatii, al sarcinii, al folosirii anticonceptionalelor sau terapiei de substitutie hormonala. De asemenea, pot sa apara dupa traumatisme sau din cauza imbracamintii foarte stramte. O data aparute, ele pot fi tratate fie prin scleroterapie, fie prin laserterapie.
Scleroterapia
O solutie sclerozanta este injectata, cu ajutorul unor ace foarte subtiri, direct in vasul de sange. Venectazia dispare in cateva saptamani. In functie de dimensiunea vasului, pot fi necesare mai multe sedinte de scleroterapie. Dupa mai multe tratamente se asteapta o imbunatatire in proportie de 80-90% a aspectului.
Laserterapia
Lumina laserului este absorbita de hemoglobina din vasul de sange, acest fenomen ducand la distrugerea venectaziei. Atat scleroterapia, cat si laserterapia pot lasa, insa, mici cicatrice sau necroze.

Citeste si:  Tocurile inalte - sexy dar... santoase?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.