Vinul creste riscul de cancer la san

Cancerul de san este forma de cancer care face cele mai multe victime in randul femeilor, dar un studiu recent scoate la iveala faptul ca exista mai multe moduri in care acesta poate fi evitat. Cel mai bun mod este acela de a nu abuza de alcool, avand in vedere ca un studiu efectuat in Europa a dovedit faptul ca trei pahare de vin pe zi cresc riscul dezvoltarii cancerului de san cu un procent de 51%.
Alcoolul a fost asociat de multe ori cu numeroase boli, dar pana de curand nu s-a stiut in ce masura vinul poate afecta corpul unei femei. Un studiu recent efectuat pe un esantion de 185 000 de femei din Marea Britanie a scos la iveala faptul ca vinul are in mod clar cele mai negative efecte asupra corpului, in timp ce dezvaluie o legatura clare intre alcool si cancerul de san.
Totusi, femeile care consuma mai mult de un pahar de vin pe zi au cu 7% mai multe sanse sa dezvolte cancer de san decat acelea care tin consul de alcool in limita normala de 14 unitati pe asptamana; daca doza este crescuta la doua pahare, atunci sansele de a face cancer de san cresc cu 32%; atunci cand o femeie bea trei pahare mici de vin pe zi, sansele ca ea sa faca cancer de san cresc cu 51%.
Totusi, daca bem in mod neregulat dar totusi constant nu inseamna ca suntem in siguranta si ca suntem ferite de acest tip de cancer, precum acelasi studiu indica faptul ca femeile consuma mai mult alcool in weekend.
„Consumul de alcool, chiar si la nivele moderate, creste riscul de a dezvolta cancer de san. Acest lucru sugereaza faptul ca o femeie ar trebui sa evalueze consumul de alcool impreuna cu alti factori de risc cunoscuti” au conchis cercetatorii.

Citeste si:  Surse de microbi pe care nu le putem evita: dar cum reducem riscurile?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.