Visul – realitate sau mister?

Te-ai intrebat vreodata ce se intampla cu tine in timp ce visezi?Sau daca visezi, de ce nu-ti amintesti ce anume visezi?Dupa ani si ani de studii si experimente, cercetatorii scot la iveala cateva detalii despre uimitoarea lume a viselor.

Retinem doar o parte din vis
Chiar daca nu doar o data, ai sustinut ca in timpul somnului nu ai visat nimic, iata ca specialistii vin cu cateva idei care te contrazic, ba chiar ne dau si cateva detalii despre felul in care visam.
Dupa parerea acestora, se pare ca omul retine doar 10% din ce a visat intr-o noapte.Asa se poate explica si faptul ca, imediat dupa ce te-ai trezit si ai vrea sa povestesti ce ai visat, nu-ti mai amintesti nimic.Specialistii sustin ca in primele 5 minute iti amintesti 50% din ce ai visat, iar dupa 10 minute il uiti in proportie de 90%.

Citeste si:  Preparatele din carne se altereaza in mediu cald dupa o ora

Visam doar ce cunoastem
Se pare ca toate persoanele si locurile care apar in visele noastre si pe care am putea sustine cu tarie ca nu le-am vazut niciodata, exista, si la un moment dat chiar am avut o legatura cu ele (sunt sigura ca majoritatea dintre dumneavoastra au avut macar o singura data in viata un deja-vu legat de o persoana, loc sau o traire personala). Fie ca au fost simpli trecatori sau pur si simplu nu erau atat de importanti pentru noi, necunoscutii viselor sunt reali.

Citeste si:  Rafael Nadal: „Recunosc! Pastele cu fructe de mare sunt slabiciunea mea!"

Barbatii si femeile viseaza diferit
Daca te-ai fi asteptat ca barbatii sa viseze femei si invers ,te-ai inselat.Potrivit unor studii efectuate pe 100 de barbati, acestia au tendinta de a visa mai mult despre barbati decat despre femei.De altfel, actiunea din visele lor se petrece mai mult in afara incaperilor, pe cand actiunea din visele femeilor se petrece in proportie de 80% in interiorul incaperilor.

Citeste si:  Optimismul poate fi "arma secreta" a sistemului imunitar

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.