fbpx

Vitaminele, inutile in prevenirea bolilor cardiace la femei

Suplimentele vitaminice utilizate în mod traditional în prevenirea maladiilor cardiace au efecte nesemnificative în cazul femeilor de vârsta a doua, arata un studiu realizat de cercetatorii americani.Desi suplimentele cu vitaminele C, E si betacaroten care se gasesc în farmacii sunt inutile în prevenirea maladiilor cardiace, autorii studiului spun ca aceste elemente sunt folositoare daca sunt preluate din alimentatie. Cercetatorii de la Brigham and Women’s Hospital si Harvard Medical School din Boston sunt de parere ca o dieta alimentara bogata în aceste vitamine protejeaza sistemul cardiovascular al organismului de actiunea "radicalilor liberi", scrie Mediafax. Aceste substante daunatoare care se formeaza în organism pot afecta peretii vaselor sangvine si functionarea acestora si pot contribui la formarea cheagurilor de sânge. "Antioxidantii singulari (vitaminele) nu pot înlocui vitaminele si nutrientii complecsi care se gasesc în alimente, fapt care poate explica discrepantele dintre studiile asupra efectelor consumului de legume si fructe", a indicat Nancy Cook, coordonatorul studiului.
Suplimentele vitaminice utilizate în mod traditional în prevenirea maladiilor cardiace au efecte nesemnificative în cazul femeilor de vârsta a doua, arata un studiu realizat de cercetatorii americani.Desi suplimentele cu vitaminele C, E si betacaroten care se gasesc în farmacii sunt inutile în prevenirea maladiilor cardiace, autorii studiului spun ca aceste elemente sunt folositoare daca sunt preluate din alimentatie. Cercetatorii de la Brigham and Women’s Hospital si Harvard Medical School din Boston sunt de parere ca o dieta alimentara bogata în aceste vitamine protejeaza sistemul cardiovascular al organismului de actiunea "radicalilor liberi", scrie Mediafax. Aceste substante daunatoare care se formeaza în organism pot afecta peretii vaselor sangvine si functionarea acestora si pot contribui la formarea cheagurilor de sânge. "Antioxidantii singulari (vitaminele) nu pot înlocui vitaminele si nutrientii complecsi care se gasesc în alimente, fapt care poate explica discrepantele dintre studiile asupra efectelor consumului de legume si fructe", a indicat Nancy Cook, coordonatorul studiului.

Citeste si:  Dieta pentru energie
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.