Zambim, suntem fericiti si sanatosi

Fericirea este unul dintre cele mai placute sentimente din lume. Este cel care de multe ori este responsabil de starea noastra de sanatate si de buna dispozitie.
Desigur..avem nevoie de motive sa fim fericiti, insa de cele mai multe ori putem sa ne inducem noi singuri stari de fericire si bucurie fara sa facem ceva in mod deosebit.
Iata cum poti face acest lucru:
1.Fa o lista cu 100 de lucruri care te fac pe tine fericita. Incepe chiar din acest moment. O data ce vei incepe sa te gandesti si sa scrii lucrurile care iti plac, vei vedea ca restul vine de la sine. Un curcubeu, melodia preferata, catelusul vecinei care latra noaptea.. poti scrie orice iti da prin cap si te face sa zambesti. Dupa ce ai terminat, lipeste lista undeva unde sa o poti vedea zilnic.
2.Fa-ti un “jurnal al fericirii”. O mare parte din momentele happy din viata noastra se bazeaza pe cat de receptivi suntem la stimulii care ne fac fericiti. Scrie zilnic, cate un eveniment care te-a inveselit sau care te-a facut sa-ti amintesti de un moment frumos din viata ta. La sfarsitul saptamanii sunt sigura ca vei mai avea de adaugat si alte lucruri la lista celor 100 de lucruri care te fac fericita.
3.Mananca bine. A manca bine nu inseamna a manca mult, ci sanatos, alimente care iti plac si de care organismul are nevoie. O dieta sanatoasa te echlibreaza din punct de vedere emotional si permite sentimentelor pozitive sa te bine dispuna.
4.Experimenteaza lucruri noi. Mai tii minte cand erai mica si descopereai pantofii mamei prin casa sau trusa de farduri cu care te machiai de zor? Mai tii minte cat de fericita erai cand faceai acele lucruri, noi pentru tine? Fa acelasi lucru. Cumpara-ti un aparat foto si invata arta fotografiei, mergi la gradina zoologica si documenteaza-te despre lei sau mergi la yoga si invata sa meditezi. Toate aceste lucruri sunt menite sa te faca sa te simti bine si fericita.
5.Accepta tristetea si necazurile ca facand parte din viata noastra de zi cu zi. Nu poate fi in fiecare zi soare si bucurie. Uneori, avem nevoie si de perioade mai putin bune, pentru a pune in valoare lucrurile pe care le avem si pentru care merita sa luptam.

Citeste si:  Stresul cronic - posibila cauza a infarctului cerebral

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.