5 cauze ale transpiratiei excesive

Simti cum te taie apele de la un timp si nu stii de ce? Indiferent daca depui sau nu efort, simti cum se scurg apele pe tine, cum se uda hainele pe spate si te iau caldurile subit.
Ei bine, aceste simptome ale transpiratiei excesive pot aparea din diverse motive, atat de sanatate, cat si de ordin psihic.

Mananci mancare picanta de obicei? Daca da, sa nu te mire faptul ca transpiri des si excesiv. Substantele iuti din ardei iti activeaza glandele sudoripare si pot fi cauza transpiratiei excesive.
Aceasta regula nu se aplica la toata lumea, asa ca este bine sa urmaresti acest lucru si sa eviti mancarea picanta pe viitor.

Citeste si:  Prepararea parjiturii negresa

Hainele din materiale sintetice pot fi si ele cauza transpiratiei excesive. Este bine sa inlocuim aceste materiale de proasta calitate cu unele naturale, cum ar fi matasea sau bumbacul.

Cofeina se numara si ea printre cauzele aparitiei transpiratiei excesive . Cofeina activeaza glandele sudoripare prin stimularea sistemului nervos central. Cu cat bei mai multa cofeina, cola sau energizante, cu atat mai mult vei transpira.

Citeste si:  Castravetii la murat - metoda de preparare

Fumatul, respectiv nicotina produce transpiratia. Nicotina afecteaza atat glandele hormonale, cat si pielea sau creierul. Nicotina mareste ritmul cardiac, temperatura corpului si tensiunea, provocand transpiratia excesiva. Chiar si dupa renuntatul la fumat, transpiratia poate persista o perioada de timp, ca efect secundar temporar.

Tratamentele medicamentoase pot fi si ele cause ale aparitiei transpiratiei excesive si fara motiv, ca si efect secundar. Medicamentele pentru tensiune sau cele anti-inflamatorii pot avea aceste efecte asupra organismului, de aceea este recomandat sa mergeti la medic si sa spuneti aceste lucruri.

Citeste si:  Varsta otpima pentru a face un copil

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.