Boli de piele: ce este psoriazisul?

Psoriazisul este o problema frecventa a pielii care afecteazã aproximativ 2% din populatie. Ea apare în mod egal la barbati si femei, la orice varsta, si tinde sa apara sau sa dispara imprevizibil. Aceasta nu este infectioasa si nu lasa cicatrici pe piele.

Pielea e un organ complex format din mai multe straturi diferite de piele. Stratul exterior al pielii (epiderma) contine celule care se formeaza la baza straturilor de piele, acestea schimbandu-si structura. Celulele avanseaza spre exterior, formand toate straturile de piele pana cand o sa ajunga sa devina stratul de epiderma. Aceste celule mor cum ajung la suprafata. Ciclul dureaza in mod normal intre 3-4 saptamani. La persoanele afectate de psoriazis, durata acestui ciclu este redusa dramatic la 3-4 zile, iar motivele acestul lucru nu sunt pe deplin intelese. Unii oameni au sanse mai mari sa dezvolte psoriazis fata de altii. Daca au antecedente in familie sunt predispusi la aceasta boala de piele , cu alte cuvinte, aceasta este o boala genetica sau ereditara. Cu toate acestea , psoriazisul se declansaza din motive exterioare organismului, cum ar fi o leziune a pielii sau in urma dobandirii unei infectii in gat. Chiar si stresul poate fi o cauza a declansarii.
Simptomele psoriazisului: se manifesta prin mancarimi iar pielea afectata se poate crapa, aceasta provocand dureri. Unii oameni cu psoriazis pot dezvolta probleme la incheieturi, lucru care poate duce la artrita asociata cu psoriazis artropatia psoriatica. Articulatiile afectate cel mai frecvent sunt cele de la capetele degetelor mainilor si picioarelor.
Psoriazisul nu poate fi vindecat permanent, dar simptomele pot fi tinute sub control cu ajutorul unui tratament. Tratamentele includ ameliorarea partilor afectate si pot reda aspectul natural al pielii. Psoriazisul are o tendinta sa revina chiar daca a disparut dupa tratament iar acest lucru se poate intampla la un interval de cateva saptamani.

Citeste si:  Dieta cu supa de varza

3 Comentarii
  1. Am avut si eu psoriazis si tare tare greu m–am vindecat pana am gasit un tratament care sa functioneze. Tratamentul il am de la recomandarea unui student de la medicina care mi-a zis sa caut lotiunea protectoare de la Gloves In A Bottle. Am inceput sa foloseasca aceata lotiune minune si peste ceva timp de utilizare s-au vazut si primele rezultatele. La mine a functionat perfect..pup

  2. Din experientea mea cel mai bun produs pentru pielea cu probleme a fost lotiunea de protectie de la Gloves In A Bottle. Eu am aflat de ea de la medic si pot sa zic ca m-am indragostit de ea. O recomand daca aveti probleme cu pielea.

  3. Am 39 de ani si am boala asta, psoriazis de 15 ani aproape, mi-a aparut in urma unui soc emotional. Vacantele mele erau in spitalul dermato, mi-a inchis multe usi aceasta boala. Am tot cautat tratamente eficiente dar fara succes. Pentru mine a functionat foarte bine si recomand, lotiune de protectie de la Gloves In A Bottle. Sunt multumit de rezultate care le-am avut cu acest produs si il recomand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.