Boli venerice: Herpesul genital

Exista o varietate de virusuri si de boli venerice, unele care te afecteaza mai mult, altele mai putin, insa herpesul genital se numara printre cele mai „sacaitoare” aparitii intruzive in corpul uman. Aceasta infectie contagioasa se transmite prin contactul sexual cu o persoana infectata care are leziuni ulcerative, dar poate fi transmisa si prin contactul sexual oral sau anal. Poate fi „data” si in cazul in care leziunile nu sunt vizibile. Ranile au aspectul unor vezicule dureroase grupate pe tegumente, cornee sau mucose.

Citeste si:  Ce este tazidil

Cel mai mare risc al acestui virus consta in marea probabilitate ca purtatorul sa nu realizeze ca este gazda, deoarece perioada latenta se poate intinde pe parcursul mai multor saptamani. Perioada de inactivitate ia sfarsit odata cu aparitia unor factori exteriori care declanseaza virusul si astfel apar primele manifestari pe corp. Motivele pot sa difere de la o persoana la alta, variind de la stres la o simpla raceala. Virusul poate fi contactat chiar si din spitale sau in urma unei interventii chirurgicale. Un factor des intalnit care declanseaza aparitia acestei boli transmisibile sexual este actul sexual energic, insa chiar si o dieta nepotrivita poate duce la o infectie herpetica.

Citeste si:  cand fu tache nu fu tica

Odata infectat cu virusul, sunt mari sanse ca acesta sa ramana cantonat in organism pe o perioada nederminata, avand totusi reactie rapida la factorii declansatori. Acesta boala venerica poate sa apara de mai multe ori pe an. Primele semne dupa o perioada lunga de inactivitate pot fi cele mai dureroase. In timp ce corpul face fata mai bine infectiei daca pacientul se trateaza corespunzator, virusul nu este eliminat din organism.

Citeste si:  Coafuri par scurt - tips & tricks

Este recomandata administrarea de medicamente antivirale odata cu aparitia herpesului, fie ele cutanate sau pe cale orala. Diverse creme sunt valabile pe piata pentru a scapa de o parte din disconfortul creat de leziuni. De retinut ca persoana infestata cu herpes trebuie sa foloseasca prezervativul la fiecare contact sexual.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.