Ce este uleiul de argan?

Uleiul de argan este un ulei extras din samburii copacului de argan si este renumit pentru proprietatile sale nutritive, cosmetice si medicinale. Copacul de argan isi are originea in Maroc iar denumirea stiintifica este de Argania Spinosa.

Arganul joaca un rol esential in sistemul ecologic al unei regiuni aride, fiind singurii arbori din acesta zona semi-desertica. Astazi au mai ramas doar 20 de milioane de copaci din aceasta specie pe cale de disparitie. O suprafata de circa 16.000 de metri patrati cu arbori de argan a fost declarata rezervatie naturala in 1998. Femeile berbere indigene au creat Cooperativa Femeilor cu scopul de a produce ulei de argan din semintele copacului pentru comert. Multe dintre aceaste femei primesc un pret corect pe munca lor si sprijin in afaceri precum si o educatie in schimbul eforturilor depuse.

Citeste si:  Ce este contraceptia

Femeile de in U.C.F.A. (Union des Cooperatives des Femmes de l’Arganeraie) impreuna cu producatorii de ulei de argan si cu Directa Regionala de Paduri din Maroc (Direction Regionale des Eaux et Forets du Sud Quest) au pornit un proiect de reimpadurire in Tiznit, Maroc.

Diferitele entitati implicate in productia de ulei de argan pot asigura o recolta de ulei de argan 100% organica atata vreme cat nu este alterat sau amestecat cu alte uleiuri ieftine.

Citeste si:  Boli venerice: Herpesul genital

2 Comentarii
  1. Buna,

    Pentru cei interesati, va putem ajuta in tratamentele cosmetice cu ulei de argan si produse pe baza de ulei de argan.Produsele sunt 100% bio,iar uleiul e 100% pur si certificate ECOCERT.

    Comentariu editat de admin. Publicitatea pe Flu.ro este contracost.

  2. Proprietătile medicale ale uleiului de argan: anti-oxidant, anti-cancerigen, anti-hipertensiune, anti-colesterol, reduce durerile articulaţiilor, stimulează capacităţile cerebrale, facilitează digestia, ridicând concentraţia pepsinei din sucul digestiv.

Lasă un răspuns la Iolanda Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.